Uusimmat

VIA julkisti vähävirtaisen Nano X2 -suorittimen

05.01.2011 09:25 Juha Kokkonen

VIA Nano X2

VIA on esitellyt uuden vähävirtaisen Nano X2 -suorittimen, joka on suunnattu erityisesti pienikokoisiin pöytäkoneisiin, minikannettaviin ja tablet-koneisiin. Suoritin yhdistää kaksi 64-bittistä Isaiah-ydintä, jotka ovat tuttuja jo aiemmista yhden ytimen Nano-suorittimista. 40 nanometrin prosessilla valmistettava Nano X2 tarjoaa mm. SSE4-tuen, VT CPU -virtualisointitekniikan sekä rautatason VIA PadLock -tietoturvaominaisuudet. Uudet Nano X2 -suorittimet käyttävät samaa pinnimäärää ja -järjestystä vanhempien VIA Nano-, VIA C7-, VIA C7-M- ja VIA Eden -prosessorien kanssa, joten laitevalmistajien ei tarvitse välttämättä tehdä muutoksia nykyisiin piirilevyihinsä.

VIA Nano X2 -prosessori saapuu aikakaudelle, jolloin sovellusarkkitehtuurit ovat vihdoin optimoitu monisäkeiseen laskentaan. Kehitys puolijohteiden valmistustekniikoissa mahdollistaa prosessoriytimien määrän tuplaamisen säilyttäen kuitenkin saman tutun matalan virrankulutustason, johon asiakkaamme ovat tottuneet”, kommentoi VIA:n markkinointipäällikkö Richard Brown.

VIA Nano X2 -suorittimet ovat jo OEM-valmistajien saatavilla ja ensimmäisten niihin perustuvien tietokoneiden odotetaan saapuvan markkinoille vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

VIA:n lehdistötiedote

VIA:n tuotesivut