UUSIMMAT

Virustorjuntafirmat lupasivat tukea edelleen Windows 7 -käyttöjärjestelmää – entäs Google Chrome?

02.02.2020 19:48 | Muropaketin toimitus | 1

Microsoft ei enää tarjoa maksutonta tukea Windows 7 -käyttöjärjestelmälle. Se on silti edelleen käytössä joka neljännessä tietokoneessa. Koteihin tai pienyrityksiin tukea ei ole saatavilla maksamallakaan.

Päivittäminen Microsoftin käyttöjärjestelmän 7 tai 8 -versiosta Windows 10 -versioon on maksutonta. Siitä huolimatta Windows 7 tulee olemaan vielä pitkään käytössä.

Windows 7 käyttäjiä eivät Microsoftin tapaan ole hylkäämässä ainakaan virustorjuntaohjelmien valmistajat. Useat suuret virustorjuntafirmat aikovat nimittäin jatkaa päivityksiään. Lupauksen ovat tehneet muun muassa BitDefender, NortonLifeLock, Kaspersky ja McAfee. Suomalainen F-Secure ei ole ilmoittanut tuen päättymisen ajankohtaa, mutta se jatkuu ainakin joulukuuhun 2021. Avira puolestaan lopettaa tukensa marraskuussa 2022.

Eikä Googlekaan ole vielä jättämässä Windows 7:n käyttäjiä täysin pulaan – Yritys on puolestaan luvannut päivittää Windows 7:n Chrome-selaintaan ainakin seuraavan 18 kuukauden ajan.

Keskustelu

Muistakaa yrityksissä nyt ainakin se, että henkiötietojen käsittely tuen ulkopuolella olevalla vanhentuneella käyttöjärjestelmällä voi johtaa rankkoihin sanktioihin. Seiskaa vastaan on myös kerätty nollapäiväreikiä talteen ja niitä tullaan varmasti käyttämään melko pian.

Muropaketin uusimmat