Uusimmat

Windows 8:n beeta syyskuussa?

22.02.2011 12:42 Ville Suvanto

win8Uutisoimme tammikuussa, että Microsoft on juuri saamassa valmiiksi Windows 8:n Milestone 2- eli M2-version ja M3-vaihe alkaisi maaliskuussa. Kyseiset huhut ovat nyt saaneet vahvistusta, sillä WinRumors-sivuston tietojen mukaan Microsoft on viimeistelemässä M2-versiota ja aloittaa M3:n työstämisen maaliskuun alussa. M1-version tekeminen alkoi viime vuoden elokuussa ja Microsoft sai sen valmiiksi neljässä kuukaudessa joulukuun alussa. M3-version uskotaan valmistuvan kesäkuun alussa ja näiden aikataulujen mukaan ensimmäistä beetaversiota voitaisiin odottaa kesän kuluessa.

ZDNet-sivusto uutisoi niin ikään Windows 8:sta ja kyseinen sivusto on saanut käsiinsä M2:ta käsittelevän roadmapin. Roadmapin mukaan M2:n lopullinen versio julkaistaisiin huomenna, 23. helmikuuta ja että M3:n koodaaminen alkaa 28. päivä eli ensi maanantaina. Sivuston kuulemien huhujen mukaan ensimmäinen beetaversio olisi luvassa Professional Developers Conference -konferenssissa, joka järjestetään tänä vuonna syyskuussa.

ZDNetin mukaan Microsoft ei ole lyönyt lukkoon Windows 8:n virallista julkaisua, mutta aiemmat huhut ovat puhuneet vuoden 2013 tammikuun puolesta. Jos Microsoft pyrkisi pitämään kolmen vuoden syklinsä, julkaisu voisi tapahtua jo vuoden 2012 lopulla, jolloin sillä olisi reilusti pelivaraa beeta- ja RC-versioiden kanssa.

WinRumors, Microsoft on the verge of finalizing Windows 8 Milestone 2 build

ZDNet, Windows 8 roadmap: A picture is worth a thousand build numbers