Uusimmat

Yksityiskohtaisempia kuvia AMD:n Radeon HD 6990 -tehonäytönohjaimesta

26.01.2011 13:07 Ville Suvanto

Uutisoimme viikonlopulla kahdesta AMD:n Radeon HD 6990 -näytönohjainta esittävästä kuvasta ja nyt 4Gamer-sivusto on julkaissut uusia, yksityiskohtaisempia kuvia kyseisestä näytönohjaimesta. Näytönohjainta oli esitelty AMD Asia Pacific Fusion Tech Day -tapahtuman yhteydessä AMD:n Matt Skynnerin toimesta.

Kuvien perusteella näytönohjain on noin 30 senttimetriä pitkä ja aiempien spekulaatioiden mukaisesti radiaalituuletin on sijoitettu näytönohjaimen keskelle. Tuuletin imee viileää ilmaa sisään ja työntää sen siilien läpi ulos näytönohjaimen sekä etu- että takaosan kautta. Näin osa lämpimästä ilmasta palaa takaisin koteloon uuteen kiertoon.

Esitellyssä versiossa on kahdeksan- ja kuusipinninen PCI Express -lisävirtaliitin, mutta 4Gamer-sivuston mukaan lopullisessa versiossa saattaa olla kaksi kahdeksanpinnistä liitintä. Kuvat osoittavat Radeon HD 6990:stä löytyvän myös CrossFireX-liitin, neljä Mini DisplayPort -liitintä ja yksi kaksilinkkinen DVI-liitin, mutta ei ensimmäistäkään HDMI-liitintä.

Antilles-koodinimellinen Radeon HD 6990 on kahden Cayman-grafiikkapiirin ratkaisu, joka tullaan julkaisemaan Skynnerin mukaan kuluvan vuosineljänneksen loppuun mennessä. Käytännössä näytönohjain tulee olemaan AMD:n suorituskykyisin näytönohjain ja se korvaa aiemman Hemlock-koodinimellisen ATI Radeon HD 5970:n.

4Gamers, AMD, Radeon HD 6990 (Google Translate)