Uusimmat

Ylikellotustestejä AMD:n TWKR-erikoisprosessorilla

01.07.2009 10:28 Ville Suvanto

Uutisoimme Muropaketissa muutama viikko sitten AMD:n Phenom II 42 TWKR Black Edition -prosessorista, jota esitteli Maingear PC:n toimitusjohtaja Wallace Santos. Kyseessä on paljon virtaa vuotava yksilö, joka on erikseen testattu tuotantolinjalla ja soveltuu erinomaisesti ylikellottamiseen järeällä jäähdytyksellä. Viime viikolla Santos vihjaili AMD:n erikoisprosessorista tulevan lisätietoa ja testituloksia 30. kesäkuuta, ja vihjailut näyttävät nyt toteutuneen.

Legit Reviews -sivusto on saanut käsiinsä Phenom II 42 TWKR Black Edition -prosessorin ja julkaissut artikkelin aiheesta. Kyseessä on 2,0 GHz:n vakiokellotaajuudella toimiva kerroinvapaa neliytiminen prosessori, joka perustuu C2-versiolliseen Deneb-ytimeen, ja jossa ytimillä on oma 512 kilotavun L2-välimuisti sekä yhteinen kuuden megatavun L3-välimuisti.

Sivusto oli onnistunut ylikellottamaan prosessorin XIGMATEK HDT-S1283 -ilmajäähdytyksellä ja 1,46 voltin käyttöjännitteellä 4,0 GHz:n kellotaajuuteen. K|ngp|nin F1EE-kulholla ja nestemäisellä typellä 3DMark06 oli saatu ajettua läpi 5,9 GHz:n kellotaajuudella ja maksimissaan kellotaajuus onnistuttiin nostamaan 6,58 GHz:iin.

Artikkelissa on myös yhdeksän kysymyksen haastattelu, josta selviää muun muassa TWKR-kirjainyhdistelmän tulevan sanasta tweaker ja 42:n viittaavan Linnunradan käsikirja liftareille -kirjan vastaukseen perimmäiseen kysymykseen elämän tarkoituksesta, maailmankaikkeudesta ja kaikesta. 42 viittaa samalla myös prosessorin neljään ytimeen ja 2 GHz:n kellotaajuuteen. Lisäksi haastattelu paljastaa, että valitettavasti prosessoreita ei ole ainakaan toistaiseksi tarkoitus saattaa jälleenmyyntiin, vaan 100 kappaleen erä suuntaa AMD:n oman käden kautta valitulle joukolle.

Legit Reviews, AMD Phenom II 42 TWKR Black Edition Processor