Uusimmat

Mahtava mafiasarja jatkuu 2. kauden jaksoin HBO Nordicilla toukokuussa

24.04.2016 12:55 Muropaketin toimitus

Roberto Savianon menestyskirjaan perustuva Gomorrah esittelee Napolin armottoman mafiamaailman.

Showrunner Stefano Solliman luoma italialainen Gomorrah-sarja on myyty jo yli 130 markkina-alueelle, kuten yhdysvaltalaiselle Sundance-kanavalle. Sarjan ensimmäinen kausi keräsi ennätykselliset katsojaluvut Sky Italia -kanavalla. Britanniassa se nousi Sky-kanavan vuoden 2014 katsotuimmaksi uutuussarjaksi ja oli samalla myös kanavan ensimmäinen ei-englanninkielinen sarja.

Sarjan ensimmäinen kausi on kerännyt myös runsaasti loistavia arvosteluja. Variety julisti sen ”nostaneen italialaisen televisiofiktion standardit uudelle tasolle” ja The Guardian kuvaili sitä “näyttäväksi ja mahtavaksi”. Gomorrahin 2. kausi koostuu 12 jaksosta ja saa ensi-iltansa HBO Nordicilla 11. toukokuuta alkaen.

Savastanon mafian kiistattoman valta-aseman aikakausi vaikuttaa olevan lopullisesti ohi: mafian vangittu kummisetä Pietro Savastano on menettänyt järkensä ja hänen entinen “oikea kätensä” Ciro on ampunut tämän vaimon Imman ja pojan Gennyn. Pietron mielisairaus oli kuitenkn vain pakojuoni, jonka onnistuttua hän pyrkii ottamaan takaisin kaiken, mikä oli kerran hänen. Camorran historian suurin valtatyhjiö antaa oivan tilaisuuden muille tavoitella Savastanon valtakuntaa, ennen kaikkea ”kuolemattomalle” Cirolle ja hänen entiselle kilpailijalleen ja nykyiselle liittolaiselleen Salvatore Contelle.

Vahvistaessaan valtaansa, karismaansa ja voimaansa Ciron ja Conten johtama uusi ja hauras liittoutuma pyrkii tekemään kaikkensa kukistaakseen muut, erityisesti Savastanolle uskollisena pysyneen pienen eristäytyneen ryhmän, joka toivoo Pietron vielä tulevan takaisin. Kuvioihin palaa myös Savastanon menetyn valtakunnan perillinen Genny, joka selvisi kuin ihmeen kaupalla Ciron ampumasta luodista. Nyt nämä neljä miestä, Pietro ja Genny sekä Ciro ja Conte, muodostavat väkivaltaisen verkoston, joka on täynnä verta, rakkautta, vihaa ja kostoa.

Sarjan pääosissa nähdään Marco d‘Amore, Fortunato Cerlino, Salvatore Esposito ja Marco Palvetti. Toisen kauden ohjauksesta vastasivat mm. Stefano Sollima ja Claudio Cupellini. Gomorrah on Sky Atlanticin, Cattleyan ja Fandangon tuotantoa ja se on tehty yhteistyössä Beta Filmin kanssa.

Lähde: HBO Nordic