Uusimmat

Martin Scorsesen odotettu HBO-sarja alkaa Suomessa helmikuussa

26.11.2015 17:57 Aki Lehti

Martin Scorsesen ja Mick Jaggerin uutuussarja Vinyl sijoittuu 1970-luvun New Yorkin musiikkimaailmaan.

HBO:n uutuussarja Vinyl alkaa HBO Nordicilla 15. helmikuuta.

Se on aikamatka populaarikulttuurin varhaisvuosiin, jolloin punk, disco ja hip-hop tekivät vasta tuloaan ja musiikkibisnes oli täynnä seksiä ja huumeita. Sarjan päähahmona nähdään levy-yhtiön pomo Richie Finestra (Bobby Cannavale; Boardwalk Empire, Nurse Jackie), joka yrittää pelastaa yhtiönsä ja sielunsa ilman, että muut joutuisivat kärsimään siitä.

Bobby Cannavalen lisäksi sarjassa nähdään Olivia Wilde (House), Ray Romano (Kaikki rakastavat Raymondia), Ato Essandoh (Holmes NYC), Max Casella (Sopranos, Boardwalk Empire), P.J. Byrne (The Legend of Korra), J.C. MacKenzie (Hemlock Grove), Birgitte Hjort Sørensen (Vallan linnake), Jack Quaid (Nälkäpeli), Juno Temple (Yön Ritarin paluu), James Jagger (Sex & Drugs & Rock & Roll ) ja Paul Ben-Victor (The Wire).

10-osaisen uutuussarjan on luonut Terence Winter ja hän toimii myös sarjan showrunnerina. Vinylin vastaavia tuottajia ovat Martin Scorsese, Mick Jagger, Terence Winter, Rick Yorn, Victoria Pearman, Emma Tillinger Koskoff, John Melfi ja Allen Coulter.

Kaksituntisen avausjakson on ohjannut Oscar-palkittu Martin Scorsese.

Lähde: HBO Nordic

Aki Lehti

”Olen Muropakettia vuodesta 2010 asti avustanut freelancetoimittaja, jonka ominta alaa on popkulttuuri – musiikki, elokuvat ja kirjallisuus. Muroon rustaan lähinnä elokuva- ja tv-arvosteluja sekä niihin liittyviä uutisia ja haastatteluja. Kirjoitan säännöllisesti myös Keskisuomalaiseen, Savon Sanomiin, Karjalaiseen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Tekstejäni on julkaistu myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, HS Metrossa ja useissa asiakaslehdissä. Levyarvosteluja olen kirjoittanut reilun 20 vuoden aikana lähes 1500 kappaletta ja henkilöhaastatteluja myös melkein nelinumeroisen määrän. Lempparielokuvani ovat usein niitä, jotka eivät Suomessa pääse laajempaan levitykseen, eli leffafestarikama laidasta laitaan. Lähellä sydäntä ovat esimerkiksi amerikkalainen indie-elokuva ja korealaistuotannot. Vapaa-aikani kuluu elokuvien lisäksi musiikin, kirjojen ja sarjakuvien parissa kyynelehtiessä.”

Muropaketin uusimmat