Uusimmat

Pika-arvio: Martin Scorsesen HBO:lla nähtävä Vinyl on upea tv-sarja

11.02.2016 20:05 Aki Lehti

Tarjolla huumeita, seksiä ja rokkia 1970-luvun New Yorkissa.

Martin Scorsesen yhdessä Mick Jaggerin kanssa tekemä HBO-sarja on parasta tv:tä todella pitkään aikaan, varsinkin jos olet musiikkifani.

Vinylin pääosassa nähdään Bobby Cannavale levy-yhtiön pääpamppu Richie Finestrana, ja hän tulee taatusti kahmimaan roolistaan kunnon kasan palkintoja. Vaikka kokkelia menee miehen nokkaan melkoisella vauhdilla, niin hahmo ei ole yksiulotteinen artistienriistäjä, vaan kaikkea muuta. Finestran suurin rakkaus on hyvä musiikki, ja sitähän 1970-luvulla riitti.

Faktaa ja fiktiota sekoittavan sarjan kaksi tuntia pitkän pilottijakson voisi aivan hyvin esittää valkokankaalla. Scorsesen ohjaamassa jaksossa on mukana kaikki hänen tavaramerkkinsä pitkistä kamerajoista vähän liiankin yksityiskohtaiseen väkivaltaan.

Henkilöhahmoja on mukana melkoinen määrä, mutta sarjan toisessa pääosassa on itse musiikki. Toimittajat saivat katsottavakseen viisi jaksoa ennakkoon, mutta Dome.fi tsekkasi niistä vain kaksi. Syynä yksinkertaisesti se, että haluamme nähdä jaksot kaikessa komeudessaan teräväpiirtokuvana ja surround-äänellä. Lehdistölle jaettavat screenerit kun ovat tahallaan kuvan- ja ääneenlaadultaan vähän kehnompia.

Cannavalen lisäksi mukana ovat myös Olivia Wilde, Ray Romano, Ato Essandoh, Max Casella, P.J. Byrne, J.C. MacKenzie, Birgitte Hjort Sørensen, Juno Temple, Jack Quaid, James ”Mickin poika” Jagger ja Paul Ben-Victor.

Sarja alkaa HBO Nordicilla ensi maanantaina 15. helmikuuta.

Tsekkaa trailerin alta myös Vinylin tunnusbiisi, kantrijulli Sturgill Simpsonin esittämä Sugar Daddy.

Aki Lehti

”Olen Muropakettia vuodesta 2010 asti avustanut freelancetoimittaja, jonka ominta alaa on popkulttuuri – musiikki, elokuvat ja kirjallisuus. Muroon rustaan lähinnä elokuva- ja tv-arvosteluja sekä niihin liittyviä uutisia ja haastatteluja. Kirjoitan säännöllisesti myös Keskisuomalaiseen, Savon Sanomiin, Karjalaiseen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Tekstejäni on julkaistu myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, HS Metrossa ja useissa asiakaslehdissä. Levyarvosteluja olen kirjoittanut reilun 20 vuoden aikana lähes 1500 kappaletta ja henkilöhaastatteluja myös melkein nelinumeroisen määrän. Lempparielokuvani ovat usein niitä, jotka eivät Suomessa pääse laajempaan levitykseen, eli leffafestarikama laidasta laitaan. Lähellä sydäntä ovat esimerkiksi amerikkalainen indie-elokuva ja korealaistuotannot. Vapaa-aikani kuluu elokuvien lisäksi musiikin, kirjojen ja sarjakuvien parissa kyynelehtiessä.”

Muropaketin uusimmat