Uusimmat

Mammutteja Far Cry:ssa? Jo vain!

07.10.2015 12:00 Juho Anttila

Vallan erinomaiseksi kasvanut Far Cry -sarja on elinkaarensa aikana esitellyt jos jonkinlaisia teemoja ja ympäristöjä. Ensimmäisessä osassa nähtiin mutantteja, juurensa Far Cry -sarjassa omaava Crysis pelasi pöytään avaruusolentoja ja Far Cry: Blood Dragon puolestaan muun muassa robottilohikäärmeitä. Seuraavaksi suunnataankin vaihteeksi hieman yllättävämpään suuntaan.

Seuraava Far Cry kantaa nimittäin nimeä Far Cry Primal. Lisänimi Primal on enemmän kuin kuvainnollinen, sillä peli sijoittuu aikaan 10 000 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Päähenkilönä heiluu metsästäjä nimeltä Takkar ja vähemmän yllättäen käytettävissä ei ole pyssyjä tai ajoneuvoja.

Sinnitellessään Takkar kuitenkin kohtaa muitakin ihmisiä, joiden kanssa matka ja selviytymistaistelu jatkuu. Luonto nöyrtyy ihmiskäden edessä, kun heimolaiset koettavat välttää sukupuuttoon kuolemista. Matkusta, metsästä, opi tulenteon taika, taistele petoja vastaan, luo uusia asioita ja työkaluja… Ja kohtaa niin muita heimoja kuin myös mammutteja ja sapelihammastiikereitä.

far_cry_primal_uut201510_1

Ubin tiimi mietiskeli peliä visioidessaan, että ”Far Cry on yllättävän venyvä pelikäsite. Joten kun joku ehdotti, että viedään peli kivikauteen, niin sehän tuntui heti todella hyvältä idealta.”

”Kivikausi on ihmisyyden ensimmäinen haaste. Aika, kun julistimme maan omaksemme ja aloitimme kapuamisen ruokaketjussa ylemmäs, muuttumisen saalistajaksi saaliina olemisen sijaan”, visioi pelin ohjaaja Jean-Christophe Guyot.

Far Cryn tulkinta kivikaudesta ei kuitenkaan noudattele ihan historiankirjojen kertomuksia, vaan se on ihan omanlaisensa, villi ja hurja tulkinta historiasta.

Kai muuten muistatte dinosaurusmetsästäjä Turokin?

Tarkemmin ajateltuna suuntaus ei tunnu edes erityisen absurdilta. Uusimmat Far Cry -pelit panostavat vahvasti metsästykseen ja moni tykkää jo nyt pelata pelkällä jousipyssyllä aseistautuneena. 23. helmikuuta PlayStation 4 – ja Xbox One -konsoleilla ja maaliskuusa PC:llä ilmestyvä Far Cry Primal tarjoaa rautaisannoksen juuri tätä pelattavuutta. Itse ainakin kiinnostuin uutisesta kovasti.

Lisätietoja: http://far-cry.ubisoft.com/

 

 

Lisää aiheesta

Far Cry 4: Escape From Durgesh Prison DLC (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Far Cry 4 ilman tuliaseita, ilman karttaa, ilman shoppailua on hauska ja haastava elämys

Far Cry 4 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)