Uusimmat

Seagate haastoi SSD-valmistajan oikeuteen

15.04.2008 15:00 Ville Suvanto

Maailman suurin kiintolevyvalmistaja Seagate on haastanut STECin, joka aiemmin tunnettiin Simple Techinä, oikeuteen patenttioikeuksien rikkomisesta. STEC suunnittelee ja valmistaa flash-pohjaisten tuotteiden lisäksi DRAM-tuotteita. Seagate vaatii STECiä lopettamaan SSD-kiintolevyjen myynnin ja maksamaan vielä määrittelemättömät vahingonkorvaukset.

Aiemmin tänä vuonna Seagaten toimitusjohtaja William Watkins totesi Seagaten ja Western Digitalin omistavan lukuisia patentteja, jotka kattavat SSD-kiintolevyjen tallentamiseen liittyviä menetelmiä. Syytteessä Seagate ilmoittaa STECin rikkovan neljää yrityksen patenttia, joissa on määritelty SSD-kiintolevyjen liitäntärajapinnan ominaisuuksia tietokoneen kanssa.

”Se ei ole vielä taloudellisesti iso asia, koska markkinat ovat vasta startanneet käyntiin. Mutta juuri siksi haluamme asettaa asiat oikein nyt.”, kommentoi Watkins. Watkinsin mukaan Seagate on käyttänyt viimeisen vuoden aikana seitsemän miljardia dollaria kehitys- ja tutkimustyöhön, joita STEC on nyt yrityksen mukaan käyttänyt hyväkseen. Hän kertoi myös, ettei Seagate ollut yhteydessä STECiin ennen haasteen asettamista.

X-bit labs, Seagate Sues Solid State Drive Manufacturer

Muropaketin uusimmat