Uusimmat

PlayStation 4 jatkaa hillittömän vahvaa menoaan

06.01.2016 12:30 Miikka Lehtonen

Mahtaa Sonyn työntekijöitä hymyilyttää, sillä PlayStation 4 myy edelleen kuin jäävesi Saharassa. Marraskuun alussa, ennen joulusesongin todellista alkua, konsoli oli myynyt yli 30 miljoonaa kappaletta koko maailmassa. Nyt joulun myynnit on ynnäilty ja luku on kasvanut aika hämmästyttävästi: tänään PlayStation 4 -omistajia on maailmanlaajuisesti yhteensä 35.9 miljoonaa. Konsolia myytiin joulun aikaan 5.7 miljoonaa kappaletta.

Vauhti on hillitön ja pitää Sonyn lujasti nykyisen konsolisukupolven myyntikisan kärjessä. Vertailun vuoksi Xbox One, joka on jäänyt huomattavasti PlayStation 4:ää jälkeen, on myynyt paremmin kuin Xbox 360 aikanaan. Xbox One olisi siis selvästi edellisen sukupolven myyntitilastojen kärjessä, mikä saa Sonyn vauhdin näyttämään entistä ihmeellisemmältä. Samalla mieleen tulee myös aika ennen uuden konsolisukupolven lanseerausta, jolloin moni tietäjä oli aivan varma siitä, että uudet konsolit tulevat floppaamaan kansan halutessa nykyään vain kännykkäpelejä. Eipä aivan siltä näytä.

Vuodesta 2016 on povattu suurta vuotta molemmille konsolijulkaisijoille, sillä yksinoikeuspelejä on tulossa laajalla rintamalla. Tuskin ne myynnit siitä hirveästi siis hidastuvat.

Lähde: Gamespot