Uusimmat

Edullinen Mac-klooni onkin huijaus?

17.04.2008 13:51 Sampsa Kurri

Gizmodo-sivusto on tehnyt salapoliisityötä ja selvittänyt eilen uutisoidun Mac-kloonitietokoneen takana olevan Psystar-yrityksen taustoja. Tutkimuksissa selvisi, että Psystarin kotisivuilla ilmoitettu osoite on vaihtunut vuorokauden sisällä ainakin kolmeen kertaan. Ensimmäinen osoite viittasi tavalliseen omakotitaloon ja toinen jonkun muun yrityksen toimistoon. Lisäksi Psystarin sivuilla ei toimi luottokorttimaksujärjestelmä ainakaan toistaiseksi ja maksut suoritetaan Paypalilla.

Tom’s Hardware -sivusto on onnistunut haastattelemaan Psystarin johtajaa, Rudy Pedrazaa, joka on tekemisissä parin muunkin hämärän floridalaisen yrityksen kanssa. Pedraza oli haastattelussa todennut, että Gizmodon epäilyt Psystarin mahdollisesta huijausyrityksestä ovat vääriä. Lisäksi Pedraza totesi haastattelussa, että Steve Jobsilla ei ole tarpeeksi rahaa ja he auttavat Steve Jobsia parantamaan myyntiä.

Huijausepäilyiden lisäksi Psystarin käyttämän EFI V8 -emulaattorin kehittäjä Netkas on suuttunut Open Computer -projektista toden teolla. Netkas onkin muuttanut EFI V8:n lisenssiehtoja siten, että emulaattorin kaupallinen käyttö on kielletty. Lisäksi Netkas syyttää Psystaria valehtelusta ja siitä, että he eivät ole maininneet emulaattorin kehittäjää sanallakaan.

Yllä mainittujen tietojen valossa Open Computerin tulevaisuus Mac-kloonina ei näytä kovin valoisalta, varsinkin kun soppaan sekoitetaan mahdollisesti vielä Applen lakimiehet.

Gizmodo, Psystar Exposed: Looks Like a Hoax

Tom’s Hardware, Mac Clone Psystar Slams Steve Jobs

Engadget, OSx86 Project not too happy with Psystar either

Netkas.org, psystar – liars

Muropaketin uusimmat