Uusimmat

Foxconn julkaisi 400 dollarin BLACKOPS-emolevyn

23.04.2008 11:52 Sampsa Kurri

Suuri OEM-valmistaja Foxconn on lanseerannut pitkään kehityksessä olleen BLACKOPS-emolevyn, joka perustuu Intelin X48-piirisarjaan. Emolevyn suunnittelusta on vastannut hyvin pitkälle nykyisin Foxconnilla työskentelevä singaporelainen ylikellottaja Shamino. Emolevyn kehitysvaiheessa Foxconn lähetti ahkeraan testikappaleita muun muassa XtremeSystemsin keskustelupalstan jäsenille ja perusti oman Quantum Force -ohjelman, johon haettiin ylikellotuksesta kiinnostuneita jäseniä. Suomesta ohjelmassa on mukana MuroBBS:stä tuttu korrrhonen.

BLACKOPS-emolevyn erikoisominaisuuksiin kuuluu piirisarjan ja virransyötön jäähdytyksestä vastaava kuparinen 4in1 Quantum cooler, joka on northbridgen päällä on kulhoa muistuttava jäähdytyselementti. Emolevyn mukana toimitettavien varusteiden avulla elementtiä voidaan käyttää ilmajäähdytteisenä ja se saadaan muunnettua vesiblokiksi sekä tarvittaessa jopa kuivajää- tai LN2-kulhoksi. Prosessorin käyttöjännitteestä vastaa kahdeksanvaiheinen digitaalinen virransyöttö ja BIOS-asetuksissa riittää viilattavaa ja varaa nostaa jännitteitä yli järkevien rajojen.

Emolevy tukee kaikkia Intelin nykyisiä LGA775-prosessoreita sekä DDR3-muisteja ja sen muihin perusominaisuuksiin kuuluun muun muassa 12 USB 2.0- ja kuusi SATA-liitintä, kaksi gigabitin verkko-ohjainta ja SONAR-äänikortti Realtekin ALC885-koodekilla. BLACKOPS saapuu markkinoille vielä myöhemmin tässä kuussa ja sen hintatasoksi odotetaan noin 400 dollaria eli 250 euroa.

Foxconn, Lehdistötiedote

Foxconn, BLACKOPS-tuotesivu

techPowerUp!, FOXCONN Launches BLACKOPS Intel X48 Enthusiast Motherboard