Uusimmat

Kauan odotetun Vuze-kameran toimitukset alkavat

17.03.2017 13:29 Muropaketin toimitus

Humaneyes Technologies esitteli Vuze-kameraansa jo vuoden 2016 CES-tapahtumassa. Kamera luvattiin kauppoihin saman vuoden kesään mennessä, mutta toisin kävi. South by southwest -tapahtumassa yritys kertoi lopulta aloittavansa laitteen toimitukset tällä viikolla. Ensimmäisenä virtuaalitodellisuuskameraa pääsevät käpistelemään 1000 ennakkotilaajaa, ja lisää laitteita on luvassa huhtikuussa.

Humaneyes kertoi Venturebeatille kehitelleensä Vuze-kameraa vuosikausia ja hyödyntäneensä sen kehittämisessä osaamistaan, josta kertovat yrityksen nimiinkirjatut yli 70 3D-teknologiaan liittyvää patenttia. Vuze pystyy kuvaamaan kahdeksalla Full HD -tarkkuuden kennollaan 360-asteen videoita niin kahdessa kuin kolmessakin ulottuvuudessa. Kokoa Vuzella on vain 12 x 12 x 3 senttimetriä – suunnilleen saman verran kuin muutamalla päällekkäin asetetulla cd-levyllä.

Kamera osaa myös tallentaa kolmeulotteista ääntä neljällä mikrofonillaan, ja sitä voi ohjata mobiilisovelluksella WiFi-verkon kautta. Todellisena kilpailuetuna muihin vastaaviin ratkaisuihin on Vuzen hinta, joka jää alle 800 euroon. Kilpailijoista esimerkiksi Nokian Ozo maksaa noin 45000 euroa, Facebookin Surround-kamera 30000 euroa ja GoPron ratkaisu 15000 euroa. Selkeästi kookkaampi Hubblo maksaa sekin noin tuhat euroa. Valmistajan mukaan Vuze on suunnattu erityisesti vakaville alan harrastajille ja ammattilaisille.