Uusimmat

VAIOlta Android-puhelin

25.03.2017 09:16 Muropaketin toimitus

 

Sony luopui VAIO-brändistään jo kolme vuotta sitten. Sen jälkeen VAIO-tuotteiden kanssa onkin ollut hiljaisempaa. Noin vuosi sitten nähtiin kuitenkin brändin oma Windows Phone -laite nimeltä Phone Biz. Erittäin erikoisen liikkeen VAIO tekee nyt julkaisemalla ainakin AndroidAuthorityn mukaan tismalleen saman laitteen uudelleen – tosin tällä kertaa Android-käyttöjärjestelmällä.

Monet Sony VAIO -tuotteet oli tarkoitettu lippulaivamalleiksi, mutta VAIO Phone A on kevyttä kauraa älypuhelinmarkkinoilla. 5,5-tuumaista puhelinta vauhdittaa 1,2 gigahertsin nopeudella kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon 617 -järjestelmäpiiri ja kolme gigatavua keskusmuistia. Etupuolen selfie-kamera on viiden megapikselin laite, takapuolelle megapikseleitä on riittänyt 13. Tallennustilaa löytyy vain 16 gigatavua. Akun kapasiteetti oli Windows-mallissa 2800 milliampeerituntia, eikä sitä voinut itse vaihtaa. Samat sanat pätevät ilmeisesti myös uutuuteen.

Ainoat erot Phone Biz -malliin ovat käyttöjärjestelmän vaihtuminen puhtaaseen Android 6.0 Marshmallowiin ja toisen sim-korttipaikan lisäämiseen. Puhelinta ollaan ilmeisesti suuntaamassa vain Japanin markkinoille, jossa markkinatilanne on hyvin poikkeuksellinen. Apple johtaa 47 prosentin markkinaosuudella, mutta kakkosena ratsastaa Sony 12 prosentin osuudella kakusta. VAIO lähtee siis taistelemaan markkinoista aiemman entisen emobrändinsä kanssa.