Uusimmat

Online Chess Kingdoms (PSP)

26.06.2007 16:04 Tero Lehtiniemi

Shakki on peli, joka perusmuodossaan kääntyy videopeliksi hieman ankeasti. Kolhojen puupökkelöiden siirtely digitaalisella ruudulla ei itsessään ole kovin coolia, varsinkin kun vastustajana häärii suurimman osan ajasta kasvoton keinoäly hikoilevan, kiroilevan ja hermoilevan ihmisvastustajan asemesta.

Shakkivideopelien tekijät ovatkin jo vuosikausia pyrkineet etsimään vastausta siihen, kuinka tästä helposti omaksuttavasta mutta syvällisestä ja kovin koruttomasta pelistä saadaan viihdyttävä myös digitaalisessa muodossa.

Yleinen ratkaisu on ollut korvata puunappulat erilaisilla fantasia-aiheisilla ukkeleilla tai möröillä. Tähän kaavaan luottaa myös Konamin PSP-shakki Online Chess Kingdoms.

Ulkoisesti varsin koruttomana ja säännöllisesti varsin tiukkana pelinä shakkia ei juuri voi muokata perusmuodostaan. Tämä luonnollisesti asettaa pelintekijöille jonkinasteisia rajoituksia, jotka valitettavasti näkyvät myös Online Chess Kingdomsissa.

Peli kyllä tarjoaa viisi erilaista fantasia-aiheista nappulaluokkaa omine grafiikoineen ja pelilautoineen, mutta sinänsä hauskan ja piristävät graafisen ulkoasun lisäksi peli ei juuri tarjoa mitään, mitä aikaisemmat shakkipelit eivät olisi jo tarjonneet.

Tämä ei välttämättä ole huono asia, jos tavoitteena on nimen omaan saada tavanomainen shakkipeli. Sellaisena Online Chess Kingdoms on asiallisesti ja pirteällä ulkonäöllä toteutettu. Ylimääräistä hupia voi repiä sekä pelin suppeasta tarinamoodista että kaksinpelistä. Mitään ihmeitä ei kuitenkaan kannata odottaa.

 

Tekijä: Leviathan Games
Julkaisija: Konami
Testattu: PSP
Saatavilla: PSP
Tulossa: –
Pelaajia: 1-2
Pelin kotisivu: www.konami-data.com/officialsites/onlinechesskingdoms