Uusimmat

Nettisaitti: The Old Republic on kuin hautausmaa

26.05.2012 11:00 Miikka Lehtonen

Star Wars: The Old Republicin käyttäjäluvuista on väännetty ja käyty keskusteluja pitkään ja hartaasti. EA:n mukaan tilaajaluvut ovat yhä huikeat, mutta pelaajien käytännön kokemukset puhuvat vähän toista. Tarkkoja lukuja ei ole tietenkään tulossa, joten erään saitin oma lukija teki omia tutkimuksiaan. 

Pitkän linjan tekniikkasaitti Shacknews on saanut lukijaltaan empiirisen tutkimuksen, jossa tämä tarkkaili The Old Republic -serverien tilannetta. EA:n mukaanhan pelillä on yhä yli miljoona aktiivista tilaajaa. Ehkä, mutta aktiivisia pelaajia on paljon vähemmän. Lukijan havaintojen mukaan peliä pelaa samanaikaisesti noin 72 000 pelaajaa.

Sekä Shacknews, tutkimuksen tekijä että minä kiirehdimme toki korostamaan, että tarkoituksena ei ole väittää, että pelillä on oikesti 75 000 aktiivista pelaajaa. Kaikki pelaajat eivät tietenkään ole yhtä aikaa aktiivisia jo pelkästään siitä johtuen, että osa servereistä on suunnattu jenkeille, osa meille eurooppalaisille. Mutta huomioidaan, että The Old Republicilla on massiiviset 214 serveriä. Kerrataanpa uudelleen: 214 serveriä. Kaksisataaneljätoista. Niinpä yhdelle serverille ei paljon pelaajia riitä, varsinkaan kun pelaajat ovat jo omatoimisesti ryhtyneet keskittymään muutamille palvelimille. Keskimäärin yhdellä serverillä onkin noin 350 yhtäaikaista pelaajaa.

Täten moni odotteleekin, että EA ja Bioware sallivat vapaat serverisiirrot, mikä tietenkin taas samalla pakottaisi heidät käytännössä sulkemaan servereitä. Ja sitähän taas ei mielellään tehdä, koska se mielletään tappion tunnustamiseksi. Ja niinpä moni on tilanteessa, jossa parhaaseen peliaikaan pelin keskipisteinä toimivilla avaruusasemilla on 15 pelaajaa. 

Kannattaa tutustua taustalla olevaan tutkimukseen, sillä sen tekemisessä on käytetty ihan oikeaa matematiikkaa. 

Lähde: Shacknews

Lue myös

Jos Silicon Knights voittaa oikeusjuttunsa, he saavat Epic Gamesiltä taalan

Epicin pojat näkivät seuraavan konsolisukupolven, eivätkä juuri vaikuttuneet

Diablo III – osuivatko ennakkofiilikset kohdalleen?

Diablo III (Mac, PC)