Uusimmat

Nyt se vahvistui: Black Ops 2:ssa on tuki kunnollisille dedicated servereille!

19.06.2012 12:00 Miikka Lehtonen

PC-pelaajien alituinen stressin aihe Call of Duty -peleissä, ja miksei muissakin nettiräiskinnöissä, on dedicated serverien puute. Yhä useampi peli tarjoaa vain kehitystiimin omat, viralliset serverit tai vielä kamalammin P2P-pohjaisen moninpelin. Mutta ei Black Ops 2. Se sisältää tuen kunnollisille servereille.

Dedicated serverithän olivat aikanaan PC-räiskinnöissä aivan itsestäänselvyys. Pelien mukana tuli serverisofta, jolla kuka tahansa pystyi heittelemään pystyyn servuja. Pelien siirtyessä Call of Duty: Modern Warfaren jälkimainingeissa kohti unlockeja, kokemustasoja ja muuta modernia härpätystä ominaisuus kuitenkin kuopattiin. Ja oma roolinsa oli tietenkin myös sillä, että vuosien ajan räiskinnät kehitettiin konsolit mielessä. Ja niillä moninpeli tarkoittaa 99% ajasta P2P-viritelmiä.

Moiset purkkaviritelmät häviävät kuitenkin aidoille servereille reiluudessa ja luotettavuudessa. P2P-moninpelissä hostilla on aina selvä etu kilpailijoihinsa verrattuna ja mikäli hostin nettiyhteys yskäisee tai itkuinen teini joutuu tappiolle ja nykäisee verkkojohtonsa irti, muut rukoilevat kädet ristissä, että host migration toimii. Ei kiitos, mielummin servereitä. Ja niitä Black Ops 2 myös tarjoaa.

Treyarchin teknologiajohtaja vahvisti Twitterin välityksellä, että Black Ops 2 tukee niitä parhaita mahdollisia servereitä, rankattuja dedicated servereitä. ”Confirmed: Ranked Dedicated Servers for ‪#BlackOps2”, kuului tarkka twiittaus.

Nyt alkaakin sitten se seuraava ja kuumeinen odottelu kun pelaajat jännäävät, tarkoittaako tämä sitä, että jokainen halukas voi heittää serverisoftan pyörimään serverilleen, vai sitä, että Battlefield 3:n tapaan peliin voi vuokrata valmiita serveripaketteja hyväksytyiltä yhteistyökumppaneilta.

Lähde: Shacknews

Lue myös

Arvostelussa 3DS:n oma rytmimuna Rhythm Thief & The Emperor’s Treasure

Uusi Starcraft 2 on ihan just kohta melkein valmis

Wiikon wanha: Battlefield Vietnam

Worlds of Ultima -roolipelit julkaistiin ilmaiseksi

Muropaketin uusimmat