Uusimmat

Bionic Commando palaa historian lehdiltä parrasvaloihin

16.10.2007 23:46 Jukka O. Kauppinen

Capcomin muinainen pelisankari Bionic Commando tekee yllätyspaluun pelikentille. Enimmäkseen 8-bittisen liituraitakauden aikana vaikuttanut biomekaaninen ihmemies on yllättävä kortti räsypokkapöydässä, mutta tervetullut sellainen. Kunnon kyborgeja kun ei ole koskaan liikaa.

Bionic Commandon paluu nähdään PC:llä, PlayStation 3:lla ja Xbox 360:llä, eli luvassa on jyhkeää kiitämistä. Peli hakee inspiraationsa aivan ensimmäisestä Nintendon NESille julkaistusta pelistä, ja siinä seurataan hallituksen agentti Nathan Spencerin seikkailuja.

Alkuperäisen – ja nähtävästi myös modernin – Bionic Commandon kova juttu oli pelaajahahmon mekaaninen käsi, joka venyi ja linkosi kuin turboboostattu hämäkäkkimiehen seitti. Käden pystyi venyttämään huikean pitkäksi ja pelaaja pystyi linkoamaan itseään sen varassa pitkin pelikenttää. Sivusta kuvatun toiminnan sijaan luvassa on kuitenkin vahvalla 3d-mausteella toteutettua seikkailua, jossa kommandomme kiitää kaupunkien kaduilla, pilvenpiirtäjien välisten rotkojen yli lingoten, hyppien, kiipeillen ja seiniin takertuen.

Pelin tekee Capcomille ruotsalainen GRIN-studio, mutta pelin tuottajaporras sijaitsee Japanissa.

GRIN on aiemmin tehnyt muun muassa pelit Ballistics, Phoenix Rising, Phoenix Rising, Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter 1:n sekä 2:n.

Alkuperäinen Bionic Commando ilmestyi vuonna 1988 ja peli löytyi nopeasti muun muassa Spectrumilta, Game Boylta, NESiltä, C-64:ltä, Amigalta, Amstrad CPC:ltä ja Atari ST:ltä.

http://www.bioniccommando.com/

Lue lisää eDomesta

Capcom Classics Collection (PS2, Xbox)

Capcom Classics Collectionin pelilistaus

Xbox 360:n Live Arcade on täynnä pieniä helmiä

Muropaketin uusimmat