Uusimmat

Sturmovik-lentosimusarja laskeutuu myös konsoleille

10.06.2008 16:55 Jukka O. Kauppinen

(Päivitetty 11.6.) Monen lentosimumiehen pöksyt valahtivat kauhusta nilkkoihin, sillä venäläinen 1C ilmoitti tekevänsä konsoliversion PC-maailmassa suositusta IL-2: Sturmovik -lentosimulaattorista. Pakokauhu ja salaliittoteoriat ryöpsähtivät millisekunnissa valloilleen, sillä hätäisimmät ehtivät jo kuvitella odotetun Storm of War: Battle of Britain -simulaattorin joutuneen sivuraiteelle konsolisimun tieltä. Mutta ei huolta – tilanne on hallinnassa.

IL-2 Sturmovik: Birds of Prey julkaistaan kertalaakista kunnon konsolikavalkadille, sillä peli saapuu niin Xbox 360:lle, PlayStation 3:lle, Nintendo DS:lle sekä Sony PSP:lle.

Vaikka konsolisimu pohjautuukin PC:n IL-2: Sturmovikiin, niin konsoliversiot ovat kuitenkin ulkoisten studioiden työstämiä. PC:n versiohan on 1C:n oman Maddox Games -studion käsialaa, joka tekee parhaillaan mainittua Storm of Waria. PS3/360-versioista sen sijaan vastaa Gaijin Entertainment ja käsikonsoliversioista Dynamicsystems, molemmat itsenäisiä ja täysin erillisiä pelipajoja.

Entä peli itse?

”Sturmovik vie pelaajansa keskelle suuren mittakaavan ilma- ja maataisteluja toisen maailmansodan melskeissä. Pelaajat osallistuvat sodan kuuluisimpiin taisteluihin lentäen hävittäjiä, rynnäkkökoneita ja pommittajia jännittävästä tehtävästä toiseen.”

”Pelissä on viisi taistelualuetta: taistelu Britanniasta (1940), Stalingrad (1942-1943), Berliini (1945), Sisilia (1943) ja Korsun (1944).”

”Sadat lentokoneet ottavat osaa taisteluihin ja pelaajat näkevät tapahtumat uskomattoman realistisilla grafiikoilla kuvattuna.”

Vaikeustasoja riittää arcadelentelystä simulaatiotasolle.

Jännittävältä kuulostaa. Mitenkähän pelikonsolit, uudemmatkaan, mahtavat sopeutua raskaamman sarjan simulentämiseen? Vai käsitetäänkö termi ”simulaatio” räiskintätermeillä niin, että pelaajat pitävät peliä simulaationa jos nokka noukkii sakatessa?

Pelit julkaistaan 2008-2009 kuluessa.

Päivitetty 11.6: 1C:n tuottamat IL-2 Sturmovik: Birds of Prey -konsolilentosimulaattorit julkaistaan länsimarkkinoilla 505 Gamesin kautta. Pelit tulevat myyntiin vuoden 2009 aikana, mikäli vain perinteinen Sturmovik-viive ei iske niihin.

Lisää aiheesta

IL-2 Sturmovik: 1946 (PC)

IL-2 Sturmovik: Forgotten Battles (PC)

IL-2-lentosimulaattorisarja jatkuu 1946-hengessä

Lue lisää eDomesta

eDomen arvosteluviikko: Conflict: Denied Ops, NBA Ballers, Undercover: Operation Wintersun ja Victorious Boxers Challenge

Guitar Hero III:een viisi biisipakettia

Lisää ilmaisia nettiroolipelejä – Deco Online

Pelaaminen on pornoa häpeällisempi harrastus