Uusimmat

GeForce 8800 GT DisplayPort-liitännällä

18.12.2007 21:24 Ville Suvanto

DisplayPort-liitäntä tulee yleistymään lähitulevaisuudessa rankalla kädellä ja tähän ovat varautuneet myös näytönohjainvalmistajat. Suomessa tuntemattomampi Zotac on paljastanut GeForce 8800 GT -näytönohjaimen, jossa on normaalin DVI-liittimen vieressä DisplayPort-liitin. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan selvää, millä tavalla Zotac on tämän toteuttanut, sillä GeForce 8800 GT:n G92-grafiikkapiiri ei tue natiivina kyseistä standardia.

Bit-tech oli haastatellut Zotacin markkinointijohtajaa Carsten Bergeriä: ”Zotac on valmis valmistamaan ja toimittamaan DisplayPort-liitännällä varustettuja tuotteita, kuten GeForce 8800 GT:tä. Tulemme julkaisemaan DisplayPort-liitännällisiä tuotteita markkinoille ensi vuonna, kun DisplayPort-näytöt on julkaistu ja kuluttajat ovat valmiita omaksumaan uuden standardin.”

Zotacin mukaan sen DisplayPort-tuotteet tulevat olemaan yhteensopivia nykyisten DVI- ja VGA-standardien kanssa. Yritys takaa tämän toimittamalla tuotteidensa mukana DisplayPort-DVI- ja DisplayPort-HDMI-adaptereita.

DisplayPort on HDMI:n ja DVI:n tapainen digitaalinen liitäntä pääasiassa näytöille ja samassa kaapelissa voidaan siirtää videosignaalin lisäksi myös äänisignaalia. Standardi tukee maksimissaan 2560×1600-resoluutiota ja kahta erilaista kopiointisuojausmenetelmää, kuten HDCP:tä ja DPCP:tä.

Bit-tech, Zotac unveils first graphics card with DisplayPort