Uusimmat

Internet Explorer 8 beta 1 1H/2008

21.12.2007 13:22 Ville Suvanto

Operan ja Microsoftin välillä on ollut viime aikoina pientä rähinää, sillä Opera Software nosti Euroopan komission kanssa syytteen Microsoftia vastaan. Yrityksen mukaan Microsoft käyttää väärin sen johtavaa markkina-asemaa markkinoidessaan internetselaintaan, Internet Exploreria, ja haavoittaa samalla webbistandardien yhteentoimivuutta, koska Internet Explorer ei noudata hyväksyttyjä standardeja. Microsoft kiisti väitteet perusteettomiksi.

Ainakin webbistandardit ovat saamassa parannusta, sillä Microsoft suunnittelee julkaisevansa Internet Explorer -selaimen ensimmäisen beetaversion ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Microsoftin mukaan selain läpäisee jo nyt tärkeimmät webbistandardit ja renderöi oikein Web Standards Project -sivuston Acid2-selaintestin. Yritys on julkaissut todisteena Channel 9 -nettisivustolla videon, jossa selain renderöi testin oikein.

Microsoft kehitti Internet Exploreria ennen kuin jotkin webbistandardit, kuten CSS (Cascading Style Sheets) ja RSS (Really Simple Syndication), oltiin kehitetty. Tästä syystä vanhemmat IE:n versiot eivät tue kaikkia nykyisin käytössä olevia tärkeitä standardeja. ”Kunnioituksella standardeja ja yhteentoimivuutta kohtaan, meidän tavoitteena on kehittää Internet Explorer 8 tukemaan standardeja implementoinneilla rikkomatta nykyistä webbiä.”, blogissa kommentoidaan.

IEBlog, Internet Explorer 8 and Acid2: A Milestone

InfoWorld, Microsoft to release IE 8 beta 1 in first half of 2008