Uusimmat

Oululainen Pixolane täytti vuoden, tekee PS3-peliä

24.09.2008 18:46 Jukka O. Kauppinen

Oululainen pelistudio Pixolane Oy täytti juuri vuoden ja tapahtumaa juhlistettiin perhepiirissä kakkuleipomo Piece of Caken tekemällä herkullisella peliaiheisella täytekakulla. Pixolane on selvinnyt ensimmäisestä toimintavuodestaan menestyksellä ja työn alla on parhaillaan PlayStation 3 -konsolipeli.

”Ensimmäinen vuosi on aina vaikea yritykselle kuin yritykselle, myös meille. Olemme tehneet kovasti töitä ja tilanteemme näyttää tällä hetkellä todella valoisalta, sillä pelimme etenee aikataulussa ja yrityksen rahoitus on hyvällä mallilla. Ensimmäinen vuotemme oli vieläpä voitollinen. Voiko peliyrittäjä enempää edes vaatia?”, toteaa toimitusjohtaja Henri Heikkinen.

Pixolane kehittää parhaillaan vielä julkistamatonta ”suurehkoa” peliä Sony Playstation 3 -konsolille. Pelistä julkaistaan lisätietoa luultavasti vielä tämän vuoden aikana, kauppoihin sitä voi odotella aikaisintaan 2010. Tai ”kunhan se on valmis”.

Aikatauluun vaikuttaa myös se, että nykyään ehkä jopa poikkeuksellisesti pelin takaa löytyy Pixolanen sisäisesti kehittämä pelimoottori.

”Kokeilimme eri ratkaisuja eikä yksikään tuntunut meidän sopivalta pelityyppiimme, joten lähdimme kehittämään teknologiaa itse.”

”Playstation 3:lla on maine haastavana kehitysalustana, mutta pitäisin puheita kovasti liioiteltuna. Luonnollisesti vaati jonkin verran työtä ennen kuin opimme käyttämään järjestelmää oikein, mutta nyt alustalle on jo erittäin sujuva kehittää sisältöä”, sanoo Pixolanen tekninen johtaja Toni Fingerroos.

”Luonnollisesti haluaisin kertoa enemmän pelistämme, sillä olemme siitä todella innoissamme, mutta meistä riippumattomista syistä joudumme vielä salailemaan enemmän kuin haluaisimme”, valittelee Heikkinen.

Lisätietoja: http://www.pixolane.com/

Pixolanen synttärikakku.

Lue myös

Arvostelu: Don King Presents Prizefighter (360)

Crytek valmistautuu jo PlayStation 4:ään

NHL 09 -moninpeliarvostelu (PS3, Xbox 360)

PS3-pelaajat joutuvat tuomiolle: The Punisher

World of Warcraft saa oman pelilehden

Muropaketin uusimmat