Uusimmat

PS3: OMGi puuttuu

25.09.2008 21:15 Jukka O. Kauppinen

Aina yhtä viihdyttävä Peter Molyneux on ollut taas vauhdissa ja laukonut totuuksiaan. Parhaillaan Fable 2:n ääressä työskentelevä brittilegenda kertoo muun muassa pitävänsä FInal Fantasy VIII -seikkailua todellisena roolipeligenren mullistajana.

”Muistan Final Fantasy VIII -pelihetkeni niinä OMG-tilanteina, niinä Oh My God -hetkinä, etten voinut uskoa niitä todeksi.”

”En ole kuitenkaan nähnyt PS3-peleissä montaakaan OMG-hetkeä.”

Seikkailupelimestari on ennenkin ärsyttänyt pelaajia mielipiteillään, mutta Final Fantasy VIII:n merkitystä pelialalle ja JRPG-seikkailujen leviämiselle länsimaihin ei voida kiistää.

Molyneuxin näkemystä PS3-pelien OMGin puutteesta voitaneen sen sijaan analysoida syvemminkin. Seikkailufani kun on, niin Petteri puhunee nimenomaan OMGahtavien seikkailujen puutteesta PS3:lla. Ja täytyy myöntää, että aika hiljaista on. Siinä missä PS2 oli roolipelien ja etenkin japsiropejen ystäville huippukonsoli, niin PS3 ei ole tavoittanut vielä samaa asemaa. Paras PS3-roolipeli tuntuu olevan edelleen Elder Scrolls IV: Oblivion.

PS3:n seikkailutilanne on toivon mukaan muuttumassa, sillä tänä ja ensi vuonna saapuvia roolipelejä ovat muun muassa Fallout 3, Final Fantasy XIII, The Last Remnant ja Eternal Sonata. Kenties Sacred 2, White Knight Story ja Rise of the Argonauts täyttävät myös ropeaukkoa ja tuovat toivon mukaan sitä kaivattua OMGia muassaan.

Lähde: Molyneux: Final Fantasy VII defined RPGs, PS3 lacks ’OMG’ games

Lue myös

Echochrome (PSP, PS3)

PS3-pelaajat joutuvat tuomiolle: The Punisher

Pure (PC, PS3, 360)

Siren: Blood Curse (PS3)

The Last Guy (PS3)

Muropaketin uusimmat