Uusimmat

Sony tuo palasen Afrikkaa myös Eurooppaan?

30.09.2008 14:05 Miikka Lehtonen

Sonyn Afrika on aiheuttanut pelaajille vuosien varrella paljon päänvaivaa ja mielipahaa. Ensin pohdittiin pelin luonnetta, sitten sen olemassaoloa ja lopulta harmiteltiin sen jäämistä vain japanilaisten pelaajien herkuksi. Tarinalla voi kuitenkin olla onnellinen loppu.

Afrikan taru alkoi Sonyn tragikoomisessa E3 2006:n lehdistötilaisuudessa, jonka komedia-anti elää vielä tähänkin päivään saakka. Ridge Racerin ja Giant Enemy Crabin sijaan pelaajien mielenkiinto kohdistui mystiseen Afrika-peliin, jota esiteltiin vain lyhyiden eläinvideoiden avulla. Mikä ihmeen peli tämä on?

Kun Afrika vihdoin muuttui vaporwaresta konkreettiseksi peliksi, paketista paljastui Pokémon Snap -tyylinen valokuvauspeli, jossa pelaaja suhaa ympäri savannia ahdistelemassa paikallista faunaa jättikokoisen yhdistelmäkameransa avulla. Suurin shokki oli kuitenkin se, että peli oli yllättäen sangen hyvä.

Voi sitä harmia, kun samaan aikaan paljastui, että peli tultaisiin julkaisemaan vain Japanissa. Pitkän eepoksen jälkeen pääsemme päivän uutisaiheeseemme: Afrika saattaa sittenkin olla tulossa myös Eurooppaan.

Peli oli nimittäin esillä äskettäin järjestetyssä Photokina-tapahtumassa, jossa Sony esitteli sitä englanninkielisen trailerin saattelemana. Messuvieraat ihmettelivät peliä, koska heidän mukaansa se ei liittynyt mitenkään valokuvaukseen. Sony kuitenkin perusteli pelin olemassaoloa sillä, että se oli vakavasti otettava valokuvaussimulaatio, joka tultaisiin julkaisemaan Euroopassa alkuvuonna 2009.

Afrikan kääntäminen englanniksi olisi kaikin puolin järkiveto, sillä pelin saama lämmin vastaanotto voi hyvinkin kääntyä myyntiluvuiksi joulun jälkeisinä hiljaisina hetkinä. Peli ei myöskään sisällä suuria määriä tekstiä tai puhetta, joten lokalisointiprosessi lienee halpa ja nopea.

Juhlistakaamme Afrikan saapumista Eurooppaan palaamalla vielä kerran E3 2006:n tunnelmiin.

Ja jotta herkimmiltäkään lukijoilta ei mene yöunia, muistutettakoon, että omistan PlayStation 3:n ja maksoin siitä huomattavasti enemmän kuin 599 dollaria – omilla rahoillani.

Lisää aiheesta

Afrikasta ei iloa Euroopalle

Maaginen Far Cry 2 -päivä on 23.10.

Lue myös

Warhammer Online ja Force Unleashed valtasivat Euroopan

Englannissa varastettiin miljoonan pelipotti – kaksi kertaa!

PlayStation 4 jo ennen vuotta 2011?

Muropaketin uusimmat