Uusimmat

Pleikkarien huikea älypeli Echochrome laajenee

09.10.2008 17:39 Jukka O. Kauppinen

Sonyn suorastaan huikean omaperäinen pelieepos Echochrome laajenee juuri näillä sekunneilla. 40 uutta kenttää sisältävä lisäri latautuu PlayStation Storesta PSP:lle ja PS3:lle vain viiden euron hinnalla. Pikkuraha lisäpelattavasta raivostuttavan nerokkaaseen älypeliin.

Kuten Petteri Kaakinen arvostelussaan tarinoi,

Puzzle-pelit voidaan jakaa muutamiin erilaisiin alagenreihin. On kaikenlaisia Tetris-johdannaisia, joissa pitää tavalla tai toisella yrittää järjestellä ruutuun ilmestyvät palaset oikeisiin paikkoihin. Lemmings johti samalla tavalla tietä puzzle-peleille, joissa pitää ohjastaa ryhmä jonkin sortin olentoja kentän loppuun annettujen työkalujen avulla.

Vaikka Echochrome ei luo samalla tavalla täysin uudenlaista genreä, sen pelimekaniikka on silti jotain täysin uudenlaista. Samalla se on peli, jota jokaisen itseään kunnioittavan puzzle-pelien fanin kannattaisi kokeilla.

Echochrome on nykypäivänäkin omalaatuinen puzzle-peli, jonkalaista ei ole tehty muodossa tai toisessa miljoonaa kertaa aikaisemmin. Ei ole lainkaan yllättävää, että sen kehittäjä on japanilainen. Pienet kömpelyydet ja mahdollisuus pienimuotoiseen huijaamiseen kielivät hienoisesta hiomattomuudesta, mutta Echochrome on silti virkistävä tuulahdus Tetris- ja Lemmings-kopioiden valtaamassa puzzle-pelien genressä.

Pelin tuottaja Tatsuya Suzuki Sonyn Japan Studiosilta kertoo lisäksi, että vaikka Echocrome näyttääkin yksinkertaiselta peliltä, puskee se todellisuudessa PSP:n laitteen kykyjen äärirajoille. Kolmiulotteisten kenttien ja kuvakulmien laskeminen reaaliajassa on todella haastavaa.

Lisätietoja: Echochrome

Lisää aiheesta

Echochrome (PSP, PS3)

Lue myös

Arvostelu: Wipeout HD (PS3)

Katso Prince of Persian upouusi traileri!

Tekken 6 saapuu – sekä PS3:lle että Xboxille

Vaikuta: hävitetäänkö LittleBigPlanetin beta-kentät?

Xbox 360 uusi käyttöliittymä lähikuvissa

Muropaketin uusimmat