Uusimmat

Dragons Dogma Dark Arisen on erilainen lisälevy – lue arvostelu

22.05.2013 12:00 Jukka O. Kauppinen

Tero Lehtiniemi palasi Dragon’s Dogman maailmaan uunituoreella Dark Arisen –laajennuksella. Vai onko se laajennus, DLC, ihan uusi peli vai mikä? Ei oikeastaan mitään näistä, vaan kaikkia. Sillä…

Dragon’s Dogma: Dark Arisen ei ole tavanomainen DLC-laajennus, vaan tavanomaista pienempään hintaan kaupattava itsenäinen peli. Dragon’s Dogmaa pelanneet voivat siirtää hahmonsa uuteen seikkailuun ja saavat vieläpä kaiken lisäksi ihan päteviä palkintojakin. Suurempi kysymys onkin se, että oikeuttaako uuden sisällön määrä noin kolmen kympin hintalapun.

Dark Arisen muokkaa peruspeliä muutamilta olennaisilta osilta. Ensinnäkin se helpottaa aiemmin vaivalloista matkantekoa huomattavasti. Peruspelissä ensimmäisellä läpipeluukerralla pelaajalla oli käytössään vain yksi, liikuteltava porttikristalli, jonka senkin sai käyttöönsä suhteettoman myöhään. Dark Arisenissä kristalleja on useampia, ja niiden käyttöön tarvittavia energiakiviäkin on kaupan pilkkahintaan ja riittävästi. Vaikka valikkojärjestelmää onkin hieman selkeytetty, ei loppuratkaisu vieläkään ole täysin tyydyttävä. Siirtyminen inventaario- ja pukeutumisvalikoiden välillä on vaivalloista, eikä perinteisessä inventaariomenussa voi esimerkiksi tutkia poimittuja varusteita tai laittaa niitä päälle. Tämä kun vaatii siirtymisen varsinaiseen equipment-tilaan, johon on aina mentävä vähintään kahden valikon kautta. Pieni juttu mutta tuntuu että siihen tuhlaantuu suhteettoman paljon aikaa.

Lue koko arvostelu: Dragon’s Dogma: Dark Arisen (PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Dragon’s Dogma: Dark Arisen –ennakko (PS3, Xbox 360)

Dragon’s Dogma (PS3, Xbox 360)

Domen toimituksen valinnat 2012, osa 2: mielenkiintoisin, pettymys, paras pahis…

Toimituksen suosikkipelit 2012: Miikka

Muropaketin uusimmat