Uusimmat

Nintendo ei usko, että konsolien aika on vielä ohi

04.02.2013 15:00 Miikka Lehtonen

Monet pelialaa seuraavat tahot ovat vakuuttuneita siitä, että erillisten konsolien aika on ohi. Teorioita seuraajista riittää useita, mutta ensin pitäisi saada se vanha pirulainen haudattua. Nintendon Satoru Iwata uskoo, että hautajaisia ei kannata ihan vielä pitää.

Yleisen teorian mukaan pelikonsolien aika on päättymässä. Jotkut uskovat, että mobiililaitteet kaatavat pelikonsolit. Toiset taas siihen, että kaikki pelaavat jatkossa PC:llä. Ja on niitäkin, joiden mukaan erilliset pelikonsolit jäävät historiaan ja tulevaisuudessa on vain yksi yhdistetty laite, jolle kaikki entiset konsolijulkaisijat tekevät pelejä. Eräänlainen olohuoneen PC, siis?

Mutta on myös niitä, joiden mukaan konsolit eivät ole menossa mihinkään. Ja ainakin yhden heistä olisi syytä tietää, sillä hän työskentelee sille vanhimmalle nykyisistä konsolivalmistajista: Nintendon Satoru Iwata.

”Pilvipelaamisella voi tehdä joitain juttuja, mutta ei toisia. Emme ole sitä mieltä, että pilvipelaaminen on pelien tulevaisuus ja teemme kovasti töitä sen eteen, että pelikonsolit eivät katoaisi mihinkään.”

Ainakin lähitulevaisuudessa Iwatan veikkaus pitää paikkansa, sillä Nintendohan lanseerasi äskettäin oman seuraavan sukupolven konsolinsa. Sonyn ja Microsoftin taas odotetaan esittelevän omansa tämän kevään aikana ja ehkä julkaisevansakin ne vielä ennen joulua. Mutta sen jälkeen? Se riippunee siitä, miten hyvin laitteet löytävät ostajansa.

Lähde: NeoGAF

Lisää aiheesta

Wii U ei myy koska asiakkaat eivät tajua sen arvoa

Lisää PlayStation 4 -huhuja: eurojulkaisu vasta ensi vuonna