Uusimmat

Wii U jatkaa säälittävää rämpimistään

16.03.2013 10:00 Juho Anttila

Vaikka Nintendon pomoporras vakuuttaa, ettei syytä paniikkiin ole, alkaa vähitellen olla syytä tunnustaa, että Wii U -konsolin menestys ainakin rapakon takana lähentelee katastrofaalista. Konsolia myytiin nimittäin helmikuussa vain 64 000 kappaletta, kun vertailun vuoksi esimerkiksi Xbox 360 kelpasi yli 300 000 pelaajalle.

Lukema on hitusen parempi kuin tammikuun hämmentävän huono 57 000 myydyn konsolin lukema. Tässä vaiheessa on kuitenkin syytä muistaa, että joidenkin teorioiden mukaan tammikuun heikko tulos johtui kauppoihin palautetuista, alun perin nettihuutokaupoissa myytäväksi tarkoitetuista konsoleista. Jos nämä teoriat pitävät paikkansa, on Wii U:n todellinen myynti romahtanut entisestään.

Syitä heikolle menestykselle ei ole kovin vaikea arvata. Itse laitteessa ei ole suurempaa vikaa, mutta sen pelivalikoima on aivan liian suppea. Kun pelejä ei löydy, ei laite kiinnosta kuluttajia ja toisaalta konsolin vähäiset myyntimäärät saavat pelikehittäjät karttamaan sitä. Wii U on jo nyt menettänyt yksinoikeuksiaan ja uusia on vaikea löytää.

Itseään vahvistavan kierteen pysäyttämiseksi tarvitaan todennäköisesti aktiivisia toimenpiteitä Nintendolta itseltään. Jos firma ei pysty taikomaan hihastaan nopealla aikataululla kiinnostavaa pelattavaa, ovat tuntuvat hinnanalennukset ainoa jäljelle jäävä keino nostaa konsoli suosta. Saas nähdä, kuinka pitkään kestää ennen kuin Nintendon johtoporras reagoi tilanteeseen muuten kuin vakuuttelemalla pysyvänsä rauhallisena.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Teoria: Wii U myi tammikuussa tuplasti ilmoitettua paremmin

Wii U myy Japanissa jopa huonommin kuin PS Vita

Wii U:n jenkkimyynnit rämpivät traagisesti