Uusimmat

World of Goo: kopiosuojauksella ei tehoa

24.11.2008 17:15 Jukka O. Kauppinen

Erinomaisen World of Goo -indiepelin tekijät ovat tutkailleet teoksensa suosiota piraattien keskuudessa. Vain murto-osa pelaajista käyttää laillisia kopioita. Astetta mielenkiintoisempi yhteenveto oli kuitenkin se, että loppumetreillä kopiosuojauksilla ei ole väliä. Pelit waretataan joka tapauksessa, eikä suojaamattoman tai suojatun pelin waretusasteella ole käytännön eroa.

World of Goon tekijät ynnäsivät, että kokonaiset 90 prosenttia World of Goon pelaajista pelaa piraattiversiolla. Melkoinen suhdeluku, etenkin kun kyse on tosiaan pienen indie-pelitalon tuotoksesta.

Vastaavasti toisen pienpelitalon eli Reflexiven väki laskeskeli, että heidän luomansa Ricochet-pelin pelaajista 92 prosenttia pelaa laitonta versiota.

Luvut ovat mielenkiintoisesti linjassa toisiinsa, kun toisessa pelissä on DRM-kopiosuojaus, toisessa ei. Arvaatteko kummassa ei ole?

Lisäksi Reflexivellä arvioitiin, että vaikka kopiosuojauksia miten tehostettaisiin, niin tuhatta karkotettua piraattia vastaan tienattaisiin vain yksi lisämyynti.

Lisätietoja: World of Goo: 90%Casual Games and Piracy: The Truth

Lue myös

Arvostelu: Valkyria Chronicles (PS3)

Halo Wars – Ensemblen joutsenlaulu ei vielä vakuuttanut

Simihahmot viherpeukaloivat

Tabula Rasa muuttuu ilmaiseksi, lopetetaan

World of Warcraft täytti vuosia

Muropaketin uusimmat