Uusimmat

Dungeon Keeperistä tehdään massiivimoninpeli, mutta…

01.12.2008 17:00 Miikka Lehtonen

Monet wanhan polven PC-pelaajat muistelevat edelleen lämmöllä Bullfrogin Dungeon Keeper -antiroolipeliä. Nyt legendaarinen peli on kääntymässä massiivimoninpeliksi, mutta matkassa on monta muttaa. Näistä pienin ei ole se, että peliä tehdään aasialaisille markkinoille.

Dungeon Keeper oli aikanaan – ja edelleenkin – melko ainutlaatuinen tapaus. Kirkasotsaisen sankarin sijaan pelaaja komensi pahisten yliherraa, tarkoituksenaan rakentaa yksi niistä pahuuden tyyssijoista, joita sankarit peleissä ratsaavat. Ansat ja moninaiset elukat olivat aseet, joilla valtukunta vapautettiin hyvisten otteesta. Mainio peli, joka on edelleen pelaamisen arvoinen kunhan kestää hieman askeettisen ulkoasun.

Kun luin, että Dungeon Keeperistä on tulossa massiivimoninpeli, reaktioni kävivät nopeasti läpi spektrin puhtaasta ilosta tyrmistykseen. Asialla on nimittäin kiinalainen NetDragon, joka tekee peliä ”suur-Aasian pelimarkkinoille”, hyödyntäen Dungeon Keeper -pelien teemoja ja hahmoja.

”Hyödynnämme vahvuuksiamme voimakkaiden pelikokemusten ja käyttöjärjestelmien luomisessa, sekä lyömätöntä kokemustamme Kiinan online-pelimarkkinoista ja uskomme, että Dungeon Keeper Online tulee olemaan suuri suosikki paitsi Aasiassa, myös muualla maailmassa”, kertoi NetDragonin edustaja.

Jipii. Tuskin maltan odottaa, että pääsen grindaamaan rottia 600 tunniksi, jotta voin rakentaa ensimmäisen minion pitini. Siitäkin ilosta saanen maksaa vähintään euron kiitos aasialaisten pelifirmojen mikromaksufetissin. Onneksi alkuperäinen peli elää pienen matkaläppärini ruudulla!

Lisää aiheesta

Päästä irti sisäinen sadistisi

Pelisetä Molyneux saa prenikan rintaan

Overlord (PC, 360)

Remasteroidaan ne! (arkistojen aarteet)

Lue myös

PC:n GTA IV:ssä laajennettu moninpeli

Arvostelu: Red Alert 3 (360, PC)

Pelaajien talvisota tutkijoiden silmin