Uusimmat

Valve rokkaa: 37 miljoonaa myytyä peliä

03.12.2008 17:18 Jukka O. Kauppinen

Peliensä ja Steam-verkkokauppansa myyntiluvuista aiemmin vaitonainen Valve on avannut hieman salaisuuksien arkkuaan. Yhtiö näet otti ja pamautti julki vanhempien peliensä myyntiluvut viimeisen vuosikymmenen ajalta. Ja komeita miljoonalukujahan sieltä löytyy.

Aivan kaikkea Valve ei silti vieläkään kertonut. Esimerkiksi digitaalisen myynnin lukemia ei paljastettu lainkaan. Luvut pohjautuvat pelien boksimyyntiin kaupoissa.

Vähemmän yllättäen Half-Life on firman megahitti 9,3 miljoonalla myydyllä kappaleellaan.

Sen lisärit Opposing Force ja Blue Shift myivät puolestaan 1,1 ja 0,8 miljoonan verran.

Half-Lifen suosiota edesauttanutta Counter-Strikeä on myyty muhkeat 4,2 miljoonaa, vaikka CS on saatavissa netistä ilmaiseksikin.

Counter-Striken jatkoviritykset Condition Zero ja uuteen Source-pelimoottoriin pohjautuva Counter-Strike: Source ovat myyneet 2,9 ja 2,1 miljoonaa. Nettiräiskeen Xbox-versio myi 1,5 miljoonan verran.

Uudemman polven peleistä Half-Life 2:ta on myyty muhkeat 6,5 miljoonaa ja Episode Onea 1,4 miljonaa.

Episode Twon, Portalin ja Team Fortress 2:n sisältävä Orange Box liikahti kaupoista yli kolme miljoonaa kertaa, kaikki alustat yhteenlasketussa muodossaan.

Valven tuoreimmasta pelistä ei ole virallisia lukemia, mutta alustavien arvioiden mukaan Valve laskeskelee Left 4 Deadin zombieiden löytävän 3,6-3,9 miljoonaan kotiin.

Tähän päälle digikauppamyynti Steamistä, niin Valvella onkin kädessään melkoinen täyskäsi. Kaikkiaan firma onkin myynyt pelkästään boksipelejä sellaiset 32-37 miljoonaa kappaletta, Left 4 Deadin arviot mukaan lukien.

Valven Gabe Newell arvioi toukokuussa, että firman pelien digimyynti ylittää boksimyynnin kolmen kuukauden kuluessa.

Hatunnosto Valvelle. Menestys on ansaittua.

Lähde: Analysis: Valve’s Lifetime Retail Sales For Half-Life, Counter-Strike Franchises