Uusimmat

Britit pulassa väärennettyjen pelikonsolien kanssa, varokaa tekin

05.12.2008 11:49 Jukka O. Kauppinen

Ah, nuo Aasian näppärät väärentäjät. Mistä tahansa voidaan tehdä kopio – ja myös tehdään. Myös pelikonsoleista. Britanniassa ollaan jo vähän helisemässä väärennettyjen pelikonsolien kanssa.

Britannian tulli on napannut tuoreeltaan satoja väärennettyjä konsoleita ja suuri kysymys kuuluu, että montakos tuhatta on lipsunut maahan huomaamatta. Ongelma korostuu siitäkin, että väärennettyjen konsolien virtalähteetkään eivät oikein täytä turvallisuusvaatimuksia. Siitä se ilo syntyykin, kun joululahjaksi ostettu Nintendo leiskauttaa kipinän ja polttaa kodin.

Brittiviranomaiset varoittavatkin kuluttajia: varokaa ylettömän halpoja konsolitarjouksia ulkomailta.

Olisi kuitenkin erittäin kiinnostavaa tietää, että ovatko tiedotteessa yksilöidyt Nintendo DS- ja DS Lite -konsoliväärennökset toiminnallisesti oikeaa DS:ää vastaavia? Vai ovatko ne päällepäin DS:n näköisiä elektroniikkapelejä, joissa on tyypilliseen kiinakopio-tapaan läjä kiinteitä roskapelejä. Jos ne ovat periaatteessa toimivia DS:iä, niin mahtanevatko Nintendon alihankkijat tienata vähän ylimääräistä, vai valmistaako joku ihan ulkopuolinen kopiokonsoleita omassa nyrkkipajassaan?

Kannattaa myös muistaa, etteivät väärennetyt konsolit ole pelkästään brittien ongelma. Netistä voi tilata tavaraa Suomeenkin, joten edullisten aasialaisten nettikauppojen tarjouksiin tarttuneet saattavat saada hyvien löytöjen lisäksi myös väärennöksiä. Pitäkää silmät auki, kansalaiset.

Väärennösten lisäksi Aasian pojat ja tytöt ovat hyviä tekemään tuotteita, jotka hyödyntävät tyylikkäästi vähän tunnetumpien tuotteiden brändejä. Kuten:

Lue myös

GTA4:n PC-versio joutui pelikansan liekitykseen

Half-Lifen modityökalusta yllätyshitti, toi elannon

Ja taas narinaa käytettyjen pelien kaupasta

Kammottavat pelielokuvat saavat taas jatkoa

NXE rikkoo Xboxin äänet, korjaus tulossa