Uusimmat

Phil Harrison: tuleva sukupolvi ostaa kaiken diginä

06.12.2008 19:30 Jukka O. Kauppinen

Entinen Sonyn puhekone, nykyinen Atarin toimitusjohtaja Phil Harrison jatkaa propagandistin ja mielipidekoneen uraansa. Phil kertoi Edge-lehdelle näkemyksistään viihdealan tulevaisuudesta. Näkemykset ovat suorastaan ikäviä nykyisille peli- ja viihdekauppiaille.

Phil näet uskoo, että tämän päivän vauvan ja lapset eivät aikuistuessaan osta ainuttakaan peliä, elokuvaa tai musiikkilevyä fyysisessä muodossa.

”He eivät osta koskaan boksipeliä.”

Philin näkemyksen mukaan kaiken viihdemedian levitys tulee tapahtumaan joskus 10-20 vuoden kuluttua digitaalisessa muodossa.

Vaikka näkemystä ei täysin allekirjoittaisikaan, niin viideala kiitää vääjäämättä tuohon suuntaan. Miten pitkälle mennään, sitä on mahdotonta ennustaa. Luultavasti fyysisillekin viihdetuotteille on tilausta, sillä moni tykkää hiplata koteloja ja nautiskella niiden tarjoamista extroista. Mutta digitaalinen levitys varmasti kasvaa ja kehittyy. Tämä kuitenkin vaatii yhä kuluttajaystävällisempiä ratkaisuja, muutoin digitaalisen viihteen tulevaisuus lepää jatkossakin ennen kaikkea vertaisverkkojen varassa.

Lähde: Harrison: New Generation Will Never Buy Physical Media

Lue myös

EA:lta puhdasta arcade-lätkää pikkupelin muodossa

eDomen arvosteluviikko: suurennuslasin alla seitsemän uutuuspeliä

Ennakko: Killzone 2 (PS3)

Suomalainen Frozenbyte paljasti seuraavan pelinsä: Trine-toimintaseikkailu PC:lle ja PS3:lle

Tosielämän sankarimodauksia: moottorisaharynnäkkökivääri