Uusimmat

Patenttioikeus kutsuu taas Nintendoa – nyt syynä WiiU

20.04.2014 16:00 Juho Anttila

Patenttioikeudenkäynnit ovat arkipäivää isommille laitevalmistajille. Rajanveto siitä, koska mallia otetaan kaverilta luvallisesti ja koska kyse on silkasta kopioinnista, on usein häilyvä. Erikoisista ja innovatiivisista ohjausmetodeistakin tunnettu Nintendo on joutunut taittamaan peistä patenttiasioista useasti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Nyt raastupa kutsuu taas.

Tällä kertaa kyse on firman WiiU-konsolista ja siinä käytettävästä kosketusnäytöllä varustetusta GamePad-ohjaimesta. Secure Axcess -niminen yritys on sitä mieltä, että GamePad loukkaa vuonna 2003 haettua patenttia. Kyseinen patentti koskee metodia, jolla tietokonetta voidaan ohjata useamman näytön avulla.

Secure Axcess ei ole sotajalalla saman aiheen tiimoilta ensimmäistä kertaa. Samaa patenttia hyödynnettiin jo tammikuussa käyntiin polkaistussa oikeusjutussa. Silloin riidan kohteena oli DS-käsikonsoli. Tämä oikeudenkäynti on ilmeisesti yhä kesken.

Patenttioikeudenkäynnit eivät ole Secure Axcessille mikään uusi juttu, sillä firmalla ei ole varsinaista omaa toimintaa lainkaan. Kyseessä on yksi monista patentteja haalivista ja niillä sitten rahastavista sijoitusyrityksistä. Täytyy myöntää, että riippumatta siitä, kuka kopioi ja ketä, oman sympatiani kääntyvät oikeita tuotteita väsäävän Nintendon puolelle patenttitrollia vastaan.

Lähde: Gamasutra

Lisää aiheesta

Nintendo voitti taas patenttikiistan

Nintendo voitti patenttikiistan ja patentin

Oikeus määräsi Nintendon maksamaan jokaisesta myydystä 3DS-konsolista