Uusimmat

PlayStationille luettiin madonluvut: ”Konsolia ei enää 10 vuoden päästä ole”

Kuva: PlayStation

09.03.2022 21:32 Muropaketin toimitus

Eräs arvostettu pelialan analyytikko pitää PlayStationia tuhoon tuomittuna, sillä se ei pysty kilpailemaan Xboxin kanssa.

Peliteollisuuden tunnettu analyytikko Michael Pachter on kertonut Real Deal Xbox -podcastissa, että hän näkee PlayStationin katoavan markkinoilta kymmenen vuoden päästä. Syy tähän on Xboxin aggressiivinen kasvaminen, ja etenkin Xbox Game Pass -palvelun suosio. Asiasta kertoo Comicbook-sivusto.

“Konsolia ei enää 10 vuoden päästä ole, sillä se on tuomittu katoamaan markkinoilta sellaisena, kun se nykyään tunnetaan. PlayStationilla ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia kilpailla Xboxin kanssa”, Pachter totesi.

Pachter kertoi äskettäin, että hän uskoo Gran Theft Auto 6:n tarinan olevan noin 500 tunnin mittainen, eikä se sijoitu pelkästään yhdelle alueelle, vaan sen pelimaailmana toimivat eri maailmankolkat.

Pachter on ollut usein myös väärässä. Hän kertoi vuonna 2009 uskovansa, että pelikonsolit tulevat olemaan historiaa Xbox 360:n ja PS3:n jälkeen. Vaikka on epätodennäköistä, että suurista yksinoikeuspelistä tunnettu PlayStation tulisi romahtamaan, vaikka Xbox Game Pass onkin valtavan suosittu palvelu. Lisäksi PlayStationin tuottamat näytellyt sarjat ja elokuvat, jotka pohjautuvat peleihin kuten God of War ja The Last of Us, saattavat osoittautua menestyksiksi.