Uusimmat

Philips otti oikeudessa erävoiton Nintendosta

22.06.2014 14:00 Muropaketin toimitus

Kuten viime kuussa kerroimme, Philips on haastanut Nintendon oikeuteen kolmesta väitetystä patenttirikkomuksesta. Mainitut patentit koskevat liikkeentunnistusta ja ihmisruumiin mallintamista virtuaaliympäristössä. Philipsin vaatimuksetkaan eivät ole siitä keveimmästä päästä, sillä firma tahtoo muun muassa koko Wii U -konsolin asettamista myyntikieltoon.

Philips on nyt ottanut erävoiton Nintendosta Iso-Britanniassa, jossa oikeus on päätynyt tuomitsemaan riidan Philipsin hyväksi kahden liiketunnistusta koskevan patentin kohdalla. Mallinnusta koskevan patentin kohdalla oikeus puolestaan päätyi Nintendon näkemyksen kannalle.

Rikkomuksen seurauksista päätetään ensi kuun puolella. Sitä ennen Nintendo aikoo valittaa päätöksestä. Firma vakuuttaa tekevänsä kaikkensa, ettei tuomio hankaloita sen laitteiden myyntiä. Tulevan valituksen käsittelyn lisäksi samasta aiheesta käydään oikeutta myös Yhdysvalloissa, Saksassa ja Ranskassa, joten sota on kaikkea muuta kuin ohi vaikka tämä taistelu kallistuikin Philipsin voitoksi.

Vaikka Philipsin vaatimuksena onkin jopa Wii U -konsolin myyntikielto, tätä tuskin tulee tapahtumaan. Jos Philips päätyy voittamaan oikeusjutut, todennäköisin lopputulema on se, että Nintendo maksaa Philipsille muhkean tukun rahaa patenttirikkomuksista ja oikeudesta käyttää kyseisiä patentteja myös tulevaisuudessa ja bisnes jatkuu tämän jälkeen ennallaan.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Nintendo haastettiin taas oikeuteen

Patenttioikeus kutsuu taas Nintendoa – nyt syynä WiiU

Nintendo voitti taas patenttikiistan