Uusimmat

Kehittäjä paljasti, miksi Portal 3:a ei nähdä todennäköisesti vielä hetkeen

12.04.2023 09:30 Muropaketin toimitus

Portal-pelisarjan käsikirjoittaja on kommentoinut Portal 3 -huhuja.

Rakastetulle Portal-pelisarjalle on kaivattu jatkoa pelaajien keskuudessa jo vuosien ajan, eivätkä kehittäjätkään malttaisi olla tarttumatta uusiksi aiheeseen.

Pelisarjan käsikirjoittaja Erik Wolpaw paljasti jo aiemmin joulukuussa luoneensa lähtökohdat Portal 3:lle, mutta alleviivasi samassa yhteydessä, ettei Valve ole sitoutunut kehittämään peliä. Uudessa My Perfect Console -podcastin vierailussa Wolpaw paljasti tarkemmin, mistä tuotannossa oikein kiikastaa, uutisoi PC Gamer.

”Valven kaltaisessa hierarkittomassa kehitysmallissa on mahdollisuus luoda mitä vain. Mitä tahansa Valvella tällä hetkellä luodaan, se vaatii sitoumusta ja kiinnostusta kyseisen projektin parissa työskenteleviltä henkilöiltä – ja se on vapaaehtoista”, Wolpaw kertoi.

Portal 3:n kohdalla kyse on siis siitä, ettei yhtiössä ole tällä hetkellä tarpeeksi vapaaehtoisia kehittäjiä ottamaan Portal 3:n kehitystä alleen. Wolpaw paljastaakin Valven olevan itse asiassa melko pieni studio, jonka kehitysresursseja syövät Counter-Strike: Global Offensiven ja Dotan kaltaisten pelien ylläpito.