Uusimmat

Hell Is Us yhdistelee kauhua ja taistelua

Kuva: © Nacon

25.09.2024 20:11 Muropaketin toimitus

Viime yönä Sonyn State of Play -tapahtumassa esitelty kolmannen persoonan toimintaseikkailu Hell Is Us yhdistää toisiinsa tutkimista, taisteluita ja kauhun sävyjä.

Hell Is Usin päähahmo lähtee matkalle sisällissodan repimään maahan selvittämään tietoja omasta taustastaan. Tämä lähes muista riippumaton maa kantaa kuitenkin sisällään synkkää ja kammottavaa salaisuutta. Alueen monumentteja ja hautakiviä muistuttavat yliluonnolliset olennot ovat ilmaantuneet hiljattain maailmaan.

Pelaajan ohjaama hahmo ajautuukin törmäyskurssille näiden olentojen kanssa, mutta onneksi oikeanlaisilla aseilla ja tarvikkeilla varustautuneena. Tehtävä olentojen nujertamisessa ei ole helppo, joten tutkittavaa ja selvitettävää riittää. Sodan riepottelema ympäristö tarjoaa paljon löydettävää ja nähtävää, joskin selkäpiitä karmivalla tavalla.

Hell Is Us poikkeaa monista uusista peleistä sillä, ettei se selitä ja alleviivaa kaikkea pelaajan löytämää ja kokemaa. Asioita ei niin sanotusti väännetä rautalangasta, vaan pelaajalle jätetään omaa tulkinnanvaraa ja tilaa tehdä johtopäätöksiä omillaan. Tämän osalta pelistudio Rogue Factor halusikin palata vanhan kaarti pelisuunnitteluun, jossa pelaaja itse voi kokea oivaltamisen tunteita ylitsevuotavan informaatioähkyn sijasta.

Pelissä ei ole yksityiskohtaisia karttanäkymiä, tehtäväosoittimia tai kohteisiin osoittavia kompassinuolia. Pelaajan tulee itse havainnoida, päätellä ja keksiä omat ratkaisunsa ja suunnat, joihin mennä. Tutkiminen ja maailmaan eläytyminen ovat yhtä keskeisessä osassa kuin pelin tarinallinen eteneminen.

Hell Is Us julkaistaan vuoden 2025 aikana sekä PlayStation 5– ja Xbox Series X/S -pelikonsoleille että PC:lle.