Uusimmat

Razer julkaisi tuoleihin asennettavan haptisen lisälaitteen – toimii yhteistyössä pelikuulokkeiden kanssa

Kuva: Razer

30.09.2024 18:47 Muropaketin toimitus

Razer vaikuttaa nyt panostavan haptisiin tunnelmiin. Molemmissa tuotteissa on väristyksiä tuova ominaisuus.

Razer esitteli RazerCon 2024 -tapahtumassa erikoisemman tuotteen nimeltään Razer Freyja. Razer väittää sen olevan maailman ensimmäinen ”HD-haptinen” pelityyny. Laitteen tarkoituksena on tuoda pelien tuoksinaan aistikokemuksia, jotka mahdollisesti vievät pelaajan syvemmälle pelimaailmoihin lisäten immersiota.

Razer Freyjan ytimessä on Razer Sensa HD Haptics -teknologia. Razer lupaa tekniikan mahdollistavan jokaisen pelimaailman yksityiskohdan tuntemisen kehossa. Esimerkkinä Razer kertoo esimerkiksi kilpa-auton jyrinän.

Pelityyny asetetaan tuolin päälle, jonka päälle pelaaja istahtaa. Pelityynyn sisältä löytyy kuusi tarkaksi kuvailtua haptista moottoria. Tyynyn myötä pelaajan pitäisi havainnoida peliympäristöä paremmin tuntemusten myötä. Tiettävästi jopa suuntia ja etäisyyksiä voisi arvioida pelityynyn ansiosta.

Kuva: Razer

Razer esitteli Razer Kraken V4 Pro RazerCon 2024 -tapahtumassa myös langattomat ja RGB-valaistut Kraken V4 Pro -pelikuulokkeet. Myös kuulokkeissa on haptinen ominaisuus Razer Sensa HD Hapticsin myötä.

Razer kertoo kuulokkeiden lisäävän haptisten moottorien määrän kuudesta kahdeksaan. Sensa HD Haptics mahdollistaa synkronoidut, laitteiden väliset haptiset aistimustehosteet.

Korvatyyny on valmistettu erikoismuistivaahdosta ja nahasta, jotka on valittu haptisen johtavuuden optimoimiseksi. Razerin mukaan haptisuus tuntuu voimakkaasti.

Kuulokkeissa on myös Razer HyperClear -mikrofoni ja THX Spatial Audio -tilaääni. Laitteen asetuksia voi säätää OLED-näytöllä varustetulla OLED Control Hub -laitteella. Yhteyksinä HyperSpeed Wireless (2,4 GHz) ja Bluetooth 5.3.

Kuva: Razer

Pelityynyn hinta on 299,99 dollaria. Eurohintaa ei ollut vielä saatavilla Razerin verkkokaupassa. Pelikuulokkeiden hinta on 449,99 euroa. Alla videot sekä pelituolista että pelikuulokkeista.