Uusimmat

More Brain Training from Dr. Kawashima: How Old Is Your Brain? (DS)

08.10.2007 16:29 Eric Hartin

Nintendo tarjoaa lisää aivojumppaa! Menestyksellään Nintendonkin moneen otteeseen yllättänyt Brain Training saa jatko-osan, joka kantaa pitkää nimeä More Brain Training from Dr. Kawashima: How Old Is Your Brain? Tuttavallisemmin Brain Training 2.

Peli tarjoaa kaikenlaisia pikkupurtavia arvoituksia kasaten niistä aivojumppaa, jonka tarkoitus on pitää pelaajan mieli skarppina. Ensimmäisestä pelistä ei liiemmin poiketa.

Tuttua aivojumppaa

Ensimmäinen Brain Training tuli ainakin allekirjoittaneelle puskasta. Siis peli, jossa tehdään laskutoimituksia ja erilaisia sanaharjoituksia? Kuinka semmoinen voi olla hauskaa? Kuinka semmoinen voi myydä? Mutta se myi eikä pelikään ollut hassumpi.

Aivojumppaa ennestään harrastaneille kaava on varmasti tuttu. DS:ää pidetään pystyssä kuten kirjaa konsanaan. Kosketusnäyttö ja stylus toimivat paperina ja kynänä. Ruuduille ilmestyy erilaista puntaroitavaa, kuten yksinkertaisia laskutoimituksia, sanojen selvitystä, lukuharjoituksia ja numeroiden muistamista. Yhdessä tehtävässä koitetaan saada ruudulla pyörivistä kirjaimista kasattua sana, toisessa pelataan kivi, paperi ja sakset -peliä, kolmannessa koitetaan laskea vaihtorahaa mahdollisimman nopeasti ja niin edelleen.

Jokaisen tehtävän päätteeksi peli kertoo kuinka hyvin pelaaja suoriutui. Tulokseen vaikuttavat epäonnistumiset ja suoritusnopeus. Hyvä pelaaja saa kiitosta, huonolle naljaillaan.

Pelin pääkoukku on omien aivojen iän arviointi.  Arviointi tehdään sarjalla tehtäviä, jonka jälkeen ikä lasketaan. Vetreimmillään aivot ovat 20-vuotiaana, kulahtaneimmillaan 80-vuotiaana.

Ehkä liiankin

Ensimmäisen pelin suurimpia ongelmia on korjailtu. Kirjoituksen ja puheen tunnistaminen toimii huomattavasti paremmin. Ne muutamat kerrat, kun mikkiin piti huutaa useamman kerran, olivat lähinnä omaa lukutaidon puutetta.

Suurimmat ongelmat liittyvät uusiin tehtävätuttavuuksiin. Monet niistä ovat samoja kuin edellisessä pelissä tai niiden pieniä variaatioita. Ensimmäisen Brain Trainingin Sudokun kaveriksi laitettu Germ Buster, uudelleenristitty Dr. Mario, on kuitenkin tervetullut tuttavuus.

Jos ensimmäisen Brain Trainingin jo omistaa, kannattaa ihan oikeasti miettiä onko jatko-osan hankkiminen järkevää, peleissä kun on niin paljon samaa. Brain Training 2 lähinnä paikkailee ensimmäisen vikoja. Mutta jos taas aivojumppapelit ovat uusi tuttavuus ja pelaajalla avoin mieli, niin pelistä voi kehkeytyä koko perheen hupia.

 

Tekijä: Nintendo
Julkaisija: Nintendo
Testattu: Nintendo DS
Saatavilla: Nintendo DS
Pelaajia: 1, moninpelinä 2-16 pelaajaa samalla kortilla
Pelin kotisivu: http://www.brainage.com

 

Tykkäätkö aivojenrassauksesta?

Katso tilanne vastaamatta