Uusimmat

Domen arvosteluviikko 10/2012: Binary Domain, Microsoft Flight, I Am Alive ja SSX

12.03.2012 21:30 Jukka O. Kauppinen

Domen peliviikolla 10/2012 tarjolla muun muassa:

  • Binary Domain (PS3, Xbox 360)
  • Microsoft Flight (PC)
  • I Am Alive (PS3, Xbox 360)
  • SSX (PS3, Xbox 360)
  • Witcher 2 Enhanced Edition -ensikosketus: kaunis hardcore-rpg myös konsoleilla
  • I Am Alive – uskottava, aikuismainen selviytymisseikkailu
  • uDraw GameTablet on susi lelun vaatteissa

Binary Domain (PS3, Xbox 360)

Japanilaisilla on vähän väliä tapana tajuta länsimaisia ilmiöitä riemukkaasti väärin. Kuka muistaa vielä Xenogearsin version kristinuskosta ja sen lopputuloksen: Jeesus-tyyliin ristillä roikkuvan Duracell-pupun? Voi Japania!

Nyt nousevan auringon maa jättää uskonnon rauhaan ja pureutuu asiaan, joka on kieltämättä monille lähellä uskontoa: Terminator-elokuviin.

 

Microsoft Flight (PC)

Microsoft Flight Simulator -pelisarja oli maailman vanhin ja pitkäkestoisin pelisarja. Sen ensimmäinen versio julkaistiin vuonna jo 1977 ja simulaattorista julkaistiin kaiken kaikkiaan 12 pääversiota, kunnes maailmantalouden horjahtelu johti Aces Studion sulkeutumiseen.

Microsoft ei silti ehtinyt pidättäytyä kauaa poissa simulaattorimarkkinoilta, sillä upouusi Microsoft Flight palauttaa yhtiön takaisin sinisille virtuaalitaivaille. Mutta niin kovin erilaisessa muodossa, kuin mihin ehdimme tottua.

 

I Am Alive (PS3, Xbox 360)

I Am Alive on Alone in the Dark: The New Nightmaresta tutun Darkworksin aivoitusten tuote,. Pelin omi sittemmin itselleen Ubisoft, joka jatkoi kehitystä kaikessa hiljaisuudessa. Kyseessä on selviytymispeli sanan vankimmassa merkityksessä. Maailma on mennyt perseelleen. Miksi? Sitä legenda ei kerro. Tarina ei myöskään valota päähenkilön nimeä saati hänen taustojaan. Itse asiassa kaikki kysymykset jätetään hämärän peittoon.

Vain yksi asia on varma. Ubisoft on myöntänyt I Am Aliven alkaneen täysimittaisena pelinä. Studion talousjohtajan mukaan päätös muuttaa peli ladattavaksi oli puhtaasti taloudellinen. Ehkäpä Assassins Creed on imenyt yhtiön kirstut tyhjäksi. Oli miten oli, I Am Alive lienee ensimmäisiä pelejä, joka on kehitetty kuin televisiosarjan pilottijaksot.

 

SSX (PS3, Xbox 360)

Kaksitoista vuotta on pitkä aika. Lunta on ehtinyt pöllytä paljon maailman rinteillä sitten ensimmäisen SSX:n ilmestymisen. Pisimmältä aika tuntuu kuitenkin odottavasta. Ja uutta lumilautailupelisarjan osaa ontodella saatu odottaa.

Viimeisestä kunniakkaasta teoksesta on seitsemän vuotta ja huonommin hommansa hoitaneestakin jo viisi vuotta. Juuri julkaistulla SSX:llä onkin melkoisen mahtavat monot täytettäväkseen.

Kuulumia artikkelirintamalta

Witcher 2 Enhanced Edition -ensikosketus: kaunis hardcore-rpg myös konsoleilla

Witcher 2 oli yksi viime vuoden parhaimmista peleistä. Ja kuten Witcher 1:n kohdalla, peli vain paranee, kun siitä julkaistaan Enhanced Edition. Kuten Haerski_90 totesi taannoin, ”ensimmäisenkin Witcherin tapauksessa vasta EE-versio räjäytti pankin täydellisesti.” Eiköhän samaa voi odottaa myös Witcher 2:n Enhancedin kohdalla.

Tiukkana vetona puolalainen CD Projekt RED julkaisee Witcher 2 Enhanced Editionin paitsi ilmaisena päivityksenä PC:lle, myös täysin uutena pelinä Xbox 360 -konsolille. Dome.fi kävi ottamassa tuntumaa peliin ja hienoltahan se tuntui!

I Am Alive – uskottava, aikuismainen selviytymisseikkailu

I Am Alive -peliä on välillä odoteltu, sitten unohdettu ja sitten taas odoteltu. Kiintoisa seikkailupeli lupaili poikkeuksellista lähestymistapaa selviytymiskamppailuun ja ennakkoversion mukaan jutussa on myös onnistuttu.

Haastattelussamme Ubisoftin edustaja kertoo lisää erikoisesta seikkailustaan…

uDraw GameTablet on susi lelun vaatteissa

Ole taiteilija! Ilmaise itseäsi! Luo jotain uutta, avaa ikkuna sieluusi! Piirtoalustat ovat olleet ennen ammattityökaluja, mutta THQ on lanseerannut saman idean pelikäyttöön. Pelaaminen voi siis olla myös taidetta.

Wiillä uDraw-lauta nähtiin jo toista vuotta sitten, mutta nyt isommatkin konsolit ovat liittyneet joukkoon. Tämä olisi iloinen asia, jos laite ja sen mukana tuleva ohjelmisto vakuuttaisi. Valitettavasti THQ:n mielestä oikea taide syntyy tuskasta.

Edelliset peliarvostelut

Edellisen arvosteluviikon kiintoisimmaksi nousi lukijoiden mielestä kirkkaasti Book of Unwritten Tales -seikkailu, vaikka tarjolla oli muun muassa Syndicate. Jännää ja kivaa!

Book of Unwritten Tales (PC)

Gears of War 3: Fenix Rising DLC (Xbox 360)

ICO & Shadow of the Colossus Classics HD (PS3)

King Arthur II: The Role-playing Wargame (PC)

Syndicate (PC, PS3, Xbox 360)

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko oli:

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat