Uusimmat

Bungie lähti Microsoftilta, yhteistyö tosin jatkuu

05.10.2007 19:18 Miikka Lehtonen

Bye bye BungieNettihuhut olivat jälleen kerran oikeassa. Alkuviikosta harrastelijablogaaja tiesi kertoa, että rahapainon virkaa tekevän Halo 3:n äskettäin viimeistellyt Bungie olisi eroamassa Microsoftista. Kaikki nauroivat makeasti, mutta niinhän siinä kävi – Bungie siirtyy jälleen itsenäiseksi pelistudioksi.

Ennen kuin PlayStation 3 -pelaajat pissivät innosta housuunsa Halo 4:n toivossa, Bungie ja Microsoft kiirehtivät kumpikin kertomaan, että yhteistyö jatkuu tiiviinä. Microsoft omistaa edelleen osuuden firmasta ja toimii kaikkien Halo-universumiin perustuvien pelien ja ”muiden tulevien sarjojen” julkaisijana.

Microsoft Game Studiosin varapresidentti Shane Kim tähdensi, että Microsoft on täysin Bungien tukena näiden palatessa itsenäisille juurilleen. Hän lisäsi myös, että Microsoft aikoo jatkossakin panostaa Halo-universumiin niin Bungien kuin muidenkin kehittäjien – tässä tapauksessa siis Peter Jacksonin – avulla.

”Keskitymme jatkossakin pääasiassa Microsoftin pelialustoihin. Arvostamme suuresti molemminpuolin kannattavaa suhdettamme ja odotamme innolla voivamme jatkaa tuota suhdetta niin Halon kuin muidenkin pelien parissa”, kertoi puolestaan Harold Ryan, Bungien studiojohtaja.

Mitä Bungie tekee seuraavaksi?

Katso tilanne vastaamatta