Uusimmat

Domen arvosteluviikko 19/2011: 3rd Birthday, Deus Ex, Lego Pirates, Flashpoint, Space Marine…

16.05.2011 20:30 Jukka O. Kauppinen

Viikolla 19 Domen testipenkissä muun muassa:

  • 3rd Birthday (PSP)
  • Deus Ex: Human Revolution -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)
  • Lego Pirates of the Caribbean (PC, PS3, Wii, Xbox 360)
  • Operation Flashpoint Red River (PC, PS3, Xbox 360)
  • Sims Medieval (Mac, PC)
  • WWE All Stars (PS3, Xbox 360)
  • Warhammer 40k: Space Marine lunastaa K18-ikärajansa

3rd Birthday (PSP)

Square Enixillä on viime aikoina innostuttu mielenkaappauksesta muussakin mielessä kuin henkilökunnan haalimisena. Tajuntasurffailuun perustuva toimintapeli Mindjack ei ollut kuitenkaan millään tasolla tajunnanräjäyttävä kokemus, ja olisi lähinnä saanut jäädä tekemättä.

Japanissa, toisin kuin Suomessa, yrittänyttä ei kuitenkaan laiteta, ja nyt on uuden yrityksen vuoro. Tällä kertaa tukena on ainakin maineikas nimi: 3rd Birthday on nimittäin jatkoa ensimmäisellä PlayStationilla ihastuttaneelle Parasite Eve -sarjalle.

 

Deus Ex: Human Revolution -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Deus Ex on kuin oppikirjaesimerkki siitä, miten hyvä idea voidaan niin helposti pilata. Alkuperäinen peli oli erinomainen yhdistelmä vapautta, roolipelaamista ja räiskintää. Jatko-osa… no, se oli aika kamala peli.

Kenties juuri tästä johtuen moni on odottanut kauhulla pelisarjan kolmatta osaa. Asiaa ei ole auttanut se, että kamalan kakkosen tavoin myös Human Revolution on tehty konsolit mielessä. Kuinkas sitten kävikään?

 

Lego Pirates of the Caribbean (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Lego-pelisarja on ehtinyt koluta läpi jo miltei jokaisen suuren budjetin elokuvasarjan. Osansa ovat saaneet niin Harry Potter, Indiana Jones kuin lukuisia inkarnaatioita kokenut Tähtien sota. Tulevan Pirates of the Carbbean: On Stranges Tidesin kunniaksi myös Karibian piraatit on käännetty muovisille pikkumiehille sopivaan muottiin.

Muotti ei ole juuri aikaisemmasta muuttunut. Lego-pelit ovat alusta saakka olleet lapsille ja lapsenmielisille suunnattua kevyttä tasoloikkaa. Pelit mukailevat elokuvasarjoja, käyden läpi niiden tärkeimmät kohtaukset omaan hassuun tyyliinsä. Lego Pirates of the Caribbean ei astu tutusta muotista ulos, ja vanhempien lienee jälleen aika kaivaa kuvettaan. Siltikin, vaikka pelisarja ei ole muuttunut juuri mihinkään viimeisiin vuosiin.

 

Operation Flashpoint Red River (PC, PS3, Xbox 360)

Lähi-itä on sota-aiheisen viihteen uusi Vietnam. Sinne suuntaa myös maailmanpoliisi USA, kun Operation Flashpoint -sarjan uusin osa vie jääkärit keskelle Tajikistanin kuvitteellista sisällissotaa. Aavikkotaistelu on nyt kuuminta hottia.

Pienoiseksi pettymykseksi jääneen Dragon Risingin seuraaja esittelee uusia ympäristöjä, mutta myös vanhoja tuttuja vihollisia. Flashpoint-universumissa Kiina on paha imperiumi ja jääkäreille jää jediritarien rooli.

 

Sims Medieval (Mac, PC)

The Sims –sarjan iloiset ja omaa kieltään mongertavat asukit ovat ehtineet jo jos monenlaisiin paikkoihin. Lähiöt, kauppakeskukset, yliopistot ja jopa autiot saaret ovat tulleet tutuiksi. Mutta kaikki Sims-pelit ovat pysyneet sitkeästi nykyajassa. Tähän asti.

The Sims: Medieval vaikuttaa paperilla kovin rohkealta peliltä, mutta totuus on vaisumpi. Siirretään sarja keskiaikaan ja … mitäs sitten? Tähän kysymykseen kehitystiimikään ei ole osannut vastata, sillä Sims on yhä Sims.

 

WWE All Stars (PS3, Xbox 360)

Ammattipaini on tavallaan hauskaa ajanvietettä. Sitä on kutsuttu joskus miesten saippuaoopperaksi ja mielestäni kuvaus toimii ihan hyvin. Elämää suurempia hahmoja ja tarinoita yhdistettynä fyysiseen toimintaan? Miksipä ei, kiitos!

Tästä huolimatta painipelit ovat jo vuosia olleet vähän mitä sattuu. Ongelma juontaa juurensa siitä, että ne ottavat sekä itsensä että esikuvanaan toimivan lajin turhan vakavasti. WWE All Starsilla ei ole sitä ongelmaa. Ehkä juuri siksi peli toimiikin niin hyvin.

Kuulumia artikkelirintamalta

Roccat Kova[+] – pelihiiri täynnä Lapin taikaa

Syvällä Lapin erämaassa kimaltelee Inari-järvi. Maanalaisen jäätikön uumenista löytyy uusi tuntematon materiaali, Aimo. Tieteen kaikki tunnetut totuudet mullistava aine on kuin luotu yhteen tarkoitukseen: täydellisten pelivälineiden raaka-aineeksi.

Roccatin sivuille eksyessä ei voi kuin kummastella, mitä ihmettä täällä oikein tapahtuu. Saksalaisen yrityksen tuotteista leijonanosa kantaa epäilyttävän suomalaista nimeä, puhumattakaan höpsöstä taustatarinasta. Kiinnostus herää väkisin: onko Kova[+]-hiiri kehujen arvoinen?

Battlefield 3 – ”kaikki on kiinni ideasta ja toteutuksesta”

Ruotsalaisen Digital Illusions -studion, DICEn, työstämä Battlefield-pelisarja on viehättänyt räiskintäkansaa jo siitä ihan ensimmäisestä Battlefield 1942 -teoksesta saakka. Oivallista sarjaa on sittemmin laajennettu moneen suuntaan, niin ilmaispelien kuin konsoleille ladattavien räiskintöjen suuntaan.

Painopiste on kaikesta huolimatta edelleen ydinsarjassa, vaikka Bad Companyt ovatkin olleet kovia hittejä. Loppuvuodesta ilmestyvästä Battlefield 3 -pelistä ei vielä tiedetä ihan mahdottomasti, mutta ehkä ripauksen enemmän Domen pikkuhaastattelun jälkeen…

Warhammer 40k: Space Marine lunastaa K18-ikärajansa

Space Marine. Kaksi sanaa, jotka saavat jokaisen Warhammer 40K:n ystävän sydämen tykyttämään. Kauan on odotettu sitä päivää, jolloin keisarillinen avaruusmerijalkaväki laskeutuu keskuuteemme ja räjäyttää kalpeat kopiot suoraan warpin syövereihin.

Siinä räjäyttämisessä kuitenkin riittää työtä, sillä niitä kopioita – kalpeampia ja hehkeämpiä – on markkinoilla kymmenittäin. Pystyykö Space Marine enää erottumaan mitenkään massasta?

Edelliset peliarvostelut

Edellisen arvosteluviikon antimista lukijat äänestivät kiinnostavimmaksi Jason Wardin huristelun Shift 2:n maailmassa 42 prosentin äänisaaliilla. Toiselle sijalle ylsi Petteri Kaakisen testi Tomb Raider Trilogystä.

Dishwasher: Vampire Smile (Xbox 360)

Dreamcast Collection (Xbox 360)

Fantastic Pets (Xbox 360)

Pokemon White (DS)

Shift 2 Unleashed (PC, PS3, Xbox 360)

Tomb Raider Trilogy (PS3)

Zhu Zhu Pets Featuring The Wild Bunch (Wii)

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko oli:

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat