Uusimmat

Black Mirror -sarjan erikoisjaksosta tuli Netflixille 25 miljoonan dollarin ongelma

12.02.2020 21:00 Muropaketin toimitus

Oikeuden mukaan Netflix rikkoo tekijänoikeuksia vuonna 2018 julkaistulla Black Mirror: Bendersnatchilla.

Netflix julkaisi Black Mirror -erikoisjakson Bendersnatch vuonna 2018. Lastenkirjojen kustantaja Chooseco veti tämän jälkeen Netflixin oikeuteen tekijänoikeusrikkomuksesta. Chooseco omistaa tavaramerkin Choose Your Own Adventure -kirjoihin, joita on julkaistu yli 265 miljoonaa kappaletta ja minkä se on omistanut 1980-luvulta saakka.

Elokuvaoption kirjasarjaan omistaa 20th Century Fox (nyk. 20th Century Studios) ja Choosecon väitteen mukaan Netflix pyrki saamaan oikeudet itselleen. Se ei saanut oikeuksia, mutta julkaisi siitä huolimatta Bendersnatchin, joka mahdollistaa katsojalle juonen suunnan valinnan Choose Your Adventuren tapaan. Choosecon mukaan katsojat ovat tämän jälkeen sekoittaneet Bendersnatchin suosittuun kirjasarjaan, etenkin, kun päähenkilö kertoo työskentelevänsä Choose Your Own Adventuren parissa.

Chooseco vaati Netflixiltä oikeudessa 25 miljoonan dollarin korvauksia kirjasarjansa hyödyntämisestä. The Hollywood Reporterin uutisen mukaan oikeus on nyt tehnyt päätöksensä Choosecon hyväksi. Päätöksen mukaan Netflixin käyttää selkeästi hyväkseen Choosecon omistamaa tavaramerkkiä.