Uusimmat

Ace Ventura täyttää 30 vuotta – elokuvan kuvaaja paljasti härskin tempun, jonka Jim Carrey teki ensitapaamisella

Jim Carrey elokuvassa Sonic the Movie 2 (2022) © Paramount Pictures and Sega of America.

30.04.2024 15:00 Muropaketin toimitus

Tom Shadyacin ohjaama ja Jim Carreyn tähdittämä Ace Ventura: Pet Detective sai ensi-iltansa vuonna 1994.

Jim Carrey väänteli naamansa katsojien sydämiin vuonna 1994 julkaistussa Ace Ventura: Lemmikkidekkari -komediassa. Elokuva nosti Carreyn yhdeksi 90-luvun komediakuninkaista ja poiki jatko-osan jo seuraavana vuonna.

Elokuvan kuvaajana toiminut Julio Macat muistelee Yahoon haastattelussa ensikohtaamistaan Carreyn kanssa 30 vuotta sitten. Tapaamisen voi sanoa olevan varsin härski, eikä se välttämättä menisi vitsistä enää tänä päivänä.

“Tom Shadyac [elokuvan ohjaaja] sanoi minulle, että hän haluaa minun tapaavan Jim Carreyn. Että mennään tapaamaan häntä hänen hotellihuoneeseensa ja sanotaan moi. Kun koputimme oveen ja Jim Carrey avasi oven, hän oli täysin alasti. Hän ojensi kätensä ja sanoi hei, miten menee. Ja oma reaktioni oli pelkästään, että jaahas, minulla on isompi kuin sinulla. Hän vain nauroi. Tarkoitan, että kukaan toinen koomikko olisi tuskin voinut onnistua tuollaisessa tempussa”, Macat kertoo.

Ace Ventura: Lemmikkidekkari löytyy suoratoistossa tällä hetkellä Netflixistä ja Prime Videosta. Jatko-osa Luonto kutsuu on katsottavissa Netflixistä. Molemmat ovat saatavilla myös myynti- ja vuokraversiona.