Uusimmat

Aquaman 2 otti turpaan ja pahasti – Rotten Tomatoesin lukujen äärellä ei paljoa naurata

Kuva: © 2023 Warner Bros. Ent. All Rights Reserved. TM & © DC

22.12.2023 07:50 Muropaketin toimitus

Jason Momoan tällä tietoa viimeinen Aquaman-elokuva on saanut kylmää kyytiä kriitikoilta.

James Wanin ohjaaman Aquaman and the Lost Kingdomin tuoreusaste on Rotten Tomatoesissa vain 37 prosenttia. Se on selvä romahdus ensimmäisestä Aquamanista (2018), jonka vastaava luku on tällä hetkellä 66 prosenttia.

Aquamanin jatko-osasta ei pidetty Muropaketin toimituksessakaan; toimittaja Helinä Laajalahti antoi Momoan joutsenlaululle vain yhden tähden.

”Aquaman and the Lost Kingdom on masentavan huono päätös DCEU:n Man of Steelistä (2013) alkaneelle, kymmenen vuotta kestäneelle tarinajatkumolle. Vauhtia ja kohkaamista on kertakaikkiaan liikaa, huumori päälleliimattua ja tarinallinen toteutus ärsyttävän aukkoinen.”

Lue koko arvio täältä:

Arvostelu | Aquamanin jatko-osa on surkea lopetus 10 vuoden supersankaritarinoille

Aquaman and the Lost Kingdomin juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Black Manta, jonka ei onnistunut kukistaa Aquamania ensimmäisellä kerralla, haluaa edelleen kostaa isänsä kuoleman eikä kaihda keinoja tuhotakseen Aquamanin lopullisesti. Tällä kertaa Black Manta on entistäkin vahvempi vihollinen käyttäessään apunaan myyttistä Mustaa kolmikärkeä ja sen sisältämää ikivanhaa pahuuden voimaa. Aquaman ryhtyy taisteluun pyytäen yllättäen avukseen vangitun veljensä Ormin, Atlantiksen entisen kuninkaan. Heidän tulee unohtaa vanhat kaunansa ja käydä yhteistyöhön suojellakseen valtakuntaansa ja pelastaakseen Aquamanin perheen—ja koko maailman—peruuttamattomalta tuholta.”