Uusimmat

Bryan Singer ohjasi juhlitun Bohemian Rhapsodyn – ja nyt hänestä on hyvää kyytiä tulossa Hollywoodin hylkiö

14.03.2019 11:51 Muropaketin toimitus

Vuosikausia valkokankaalle tuloksetta pyrkinyt Red Sonja on törmännyt taas uuteen vastoinkäymiseen.

X-Men-elokuvista, Epäillyistä ja Superman Returnsista tuttua Bryan Singeriä on syytetty teinipoikiin sekaantumisesta jo vuosikaudet. Todisteiden puutteessa aihe on kuitenkin kerta toisensa jälkeen vaiettu, ja Singer päässyt jatkamaan töitään Hollywoodissa.

Nyt ohjaajan tie näyttäisi kuitenkin nousseen pystyyn.

Tammikuussa neljä miestä syytti julkisesti Singeriä alaikäisiin poikiin sekaantumisesta. Vaikka seurauksena ei ollutkaan samanlaista myrskyä kuin joissakin muissa #metoo-tapauksissa, on syytöksistä tällä kertaa seurannut konkreettisia tapahtumia. Jo helmikuussa uutisoitiin, että Singerin seuraava elokuva Red Sonja on pistetty toistaiseksi jäähylle. Nyt, kuukauden arpomisen jälkeen, The Hollywood Reporter kertoo Singerin saaneen potkut ohjaajan pallilta.

Bryan Singer ei saanut potkuja varsinaisesti tammikuisten syytösten takia, mutta ne ovat kuitenkin välillisesti tapahtuneen takana: Red Sonjan tuotantoyhtiö ei löytänyt elokuvalle levittäjää Pohjois-Amerikan markkinoille, koska Singer oli mukana tekijätiimissä. Tämä pakotti Singerin pois projektista. X-Men-kipparista on siis hyvää kyytiä muodostumassa persona non grata.

Eikä Bryan Singerin tilannetta auta yhtään se, että myös hänen tuorein elokuvansa Bohemian Rhapsody syntyi isojen haasteiden saattelemana. Singer käyttäytyi Queen-historiikin kuvauksissa arvaamattomasti, ja jätti esimerkiksi saapumatta paikalle joinakin päivinä kokonaan. Lopulta Dexter Fletcher ohjasi elokuvan loppuun, kun Singer oli siirretty olosuhteiden pakosta syrjään.

Palkintopuheissa ja kekkereillä Bohemian Rhapsodyn muut tekijät ovat pesseet kätensä Singeristä lähes täydellisesti.

Vielä ei ole tiedossa, hyllytetäänkö miekkafantasialeffa Red Sonja nyt kokonaan vai etsitäänkö sille uusi ohjaaja. Bryan Singerin seuraavasta projektista ei myöskään ole tällä hetkellä mitään tietoa. IMDb:sta ei löydy Singerin sivulta yhtään tulevaa elokuvaa tai tv-sarjaa sen enempää ohjaamisen kuin tuottamisenkaan osalta. Jopa kesäkuussa ilmestyvän uuden X-Men-elokuvan on ohjannut Singerin sijaan Simon Kinberg.