Uusimmat

David Lynch sai pakit Netflixiltä – nyt ohjaaja etsii Snootworld-elokuvalle uutta rahoittajaa

Lynch/Oz (2022) Kuva: Night Visions

10.04.2024 08:25 Muropaketin toimitus

David Lynch on työstänyt Snootworld-elokuvaa jo 20 vuoden ajan.

David Lynch kertoo Deadlinen haastattelussa Snootworld-elokuvastaan, jota hän on työstänyt jo parikymmentä vuotta. Lynch rustasi animaatioelokuvan käsikirjoitusta aikoinaan yhdessä Caroline Thompsonin kanssa, joka tunnetaan yhteistyöstään Tim Burtonin kanssa esimerkiksi elokuvissa The Nightmare Before Christmas, Edward Scissorhands ja The Addams Family.

”En muista tarkkaan milloin Snoots pomppasi mieleeni, mutta se aloitti elämänsä piirroksina. Niiden tarina alkoi elää mielessäni. Työstimme aikoinaan käsikirjoitusta Carolinen kanssa. Vasta viime aikoina aloin ajatella, että joku voisi olla kiinnostunut rahoittamaan elokuvan. Esittelin sen Netflixille, mutta he sanoivat ei kiitos”, Lynch kertoo.

Ohjaaja-kuvataiteilija-käsikirjoittaja-muusikko selittää ymmärtävänsä suoratoistopalvelun päätöksen.

”Snootworld on eräänlainen vanhanaikainen satu. Monet nykyanimaatiot tahtovat olla enemmän pelkkää pintaa vitseineen. Perinteisemmät sadut koetaan tylsiksi. Mutta minä pidän tarinasta, sillä siitä voivat nauttia niin lapset kuin aikuisetkin.”

Lynch kertoo myös, ettei ole vielä päättänyt haluaako hän ohjata elokuvan itse.  Alun perin hän toivoi tyttärensä Jennifer Lynchin ohjaavan animaation, mutta nuorempi Lynch on kiireinen muiden projektiensa kanssa. Jennifer Lynch on viime vuosina ohjannut muun muassa useita American Horror Storyn, Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Storyn ja The Watcherin jaksoja.

78-vuotiaan David Lynchin edellinen elokuva Inland Empire sai ensi-iltansa vuonna 2006. Sen jälkeen hän ohjasi Twin Peaks -sarjan mestarillisen kolmoskauden, joka nähtiin vuonna 2017:

Arvostelu | Twin Peaksin uudet jaksot ovat jopa alkuperäisiä parempia

Mestarillinen Twin Peaks: The Return päättyi – Mitä David Lynchin sarjasta jäi käteen?

Twin Peaksin kaikki kolme kautta ovat katsottavissa SkyShowtimessa. Twin Peaks: Fire Walk with Me -elokuva puolestaan löytyy kuukausimaksua vastaan sekä HBO Maxista että Mubista.