Uusimmat

Denis Villeneuve on kehutuimpia nykyohjaajia, mutta yhtä asiaa hän vihaa elokuvissa yli kaiken

Kuva: © 2024 Warner Bros. Entertainment Inc.

27.02.2024 17:00 Muropaketin toimitus

Denis Villeneuven ohjaama Dyyni: Osa kaksi saapuu elokuvateattereihin tällä viikolla.

Ohjaaja Denis Villeneuve on sitä mieltä, että televisio on korruptoinut elokuvat, uutisoi Variety. Hän myös kertoo vihaavansa dialogia ja tuoreessa haastattelussa kommentoi, että tekisi mieluusti elokuvan, jossa ei ole lainkaan puhetta.

“Jos totta puhutaan niin vihaan dialogia. Dialogi kuuluu teatteriin ja televisioon. En muista elokuvia niissä sanottujen hyvien vuorosanojen vuoksi vaan vahvojen kuvien vuoksi. En ole lainkaan kiinnostunut dialogista. Puhdas kuva ja ääni, se on elokuvan vahvuus, mutta nykyelokuvissa se ei ole niin selkeästi läsnä. Televisio on korruptoinut elokuvat.”

Villeneuve kertoo, että täydellisessä maailmassa hän tekisi elokuvan, jossa ei olisi lainkaan vuorosanoja, mutta se ei silti tuntuisi kokeelliselta.

“Ihmiset lähtisivät elokuvateatterista ihmetellen, että hei siinähän ei ollut lainkaan dialogia. Mutta silti heistä ei tuntuisi, että siitä olisi jäänyt puuttumaan jotain.”

Dyyni: Osa kaksi saa ensi-iltansa huomenna 28. helmikuuta. Muropaketin arvostelussa jatko-osa sai neljä tähteä ja sitä kuvattiin muun muassa näin:

“Kaikesta kritiikistä huolimatta Dyynin kakkososa on neljän tähden arvoinen tieteisspektaakkeli. Jo pelkästään siitä syystä, ettei suurta yleisöä edes hitusen haastavaa scifiä nähdä tämän mittakaavan elokuvissa juuri koskaan.”

LUE MYÖS: Arvostelu | Dyyni: Osa kaksi on teknisesti täydellinen elokuva, mutta tarina takeltelee